E.ON Gaz şi şapte persoane, trimişi în judecată în cazul exploziei din 2010 dintr-un bloc din Bacău

E.ON Gaz Distribuţie SA şi şapte actuali sau foşti angajaţi ai societăţii au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bacău pentru vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă în cazul deflagraţiei din decembrie 2010 dintr-un bloc de locuinţe din Bacău.

129 afișări
Imaginea articolului E.ON Gaz şi şapte persoane, trimişi în judecată în cazul exploziei din 2010 dintr-un bloc din Bacău

E.ON Gaz şi şapte persoane, trimişi în judecată în cazul exploziei din 2010 dintr-un bloc din Bacău (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Constantin Chitic, Vasile Tofan, Vichente Bordeianu, Anton Iancu, Neculai Şova, Ioan Toma, Ulderic Bârsan şi SC E.ON Gaz Distribuţie SA sunt acuzaţi de procurorii Parchetului Curţii de Apel Bacău de vătămare corporală din culpă (două fapte) şi distrugere din culpă.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Bacău.

Procurorii arată, în rechizitoriul trimis instanţei, că la data de 21 decembrie 2010, în jurul orei 9.30, pe strada Martir Horea din municipiul Bacău a avut loc o deflagraţie urmată de un incendiu la un bloc format din 15 apartamente situate la parter şi cele patru niveluri.

"În urma exploziei, s-a produs vătămarea corporală gravă a părţilor vătămate L.M. şi L.E, avarierea gravă a blocului mai sus amintit, fapt ce presupune fie reconsolidarea, fie reconstrucţia acestuia, precum şi distrugerea unui număr de 19 autoturisme parcate în apropiere. Totodată, distrugeri de diferite grade de intensitate s-au produs şi la apartamentele din imobilele din imediata vecinătate, situate pe strada Banca Naţională", se arată într-un comunicat de presă al Ministrului Public remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

În urma exploziei, planşeul dintre parter şi etajul întâi al scării A a blocului s-a prăbuşit, cinci apartamente fiind avariate, dintre care două distruse în totalitate. În blocul în care a avut loc deflagraţia locuiau 28 de persoane.

În urma deflagraţiei au fost rănite trei persoane, una dintre ele - un bărbat - fiind adusă atunci cu un elicopter la Spitalul Floreasca din Capitală, având arsuri pe 25 la sută din corp şi două fracturi uşore, de claviculă şi antebraţ. Alte două persoane rănite au fost tratate la spitalul din Bacău.

Toate cele 16 familii din blocul în care a avut loc explozia au fost atunci evacuate.

E ON Gaz preciza atunci că angajaţii societăţii au găsit o defecţiune a unei conducte, la o distanţă de 24 de metri de imobilul afectat, dar nu pot aprecia dacă aceasta a cauzat incidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici