Echipament unic în România, la un spital din Galaţi. Aparatul descoperă cancerul de piele

Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Sf. Cuvioasa Parascheva din oraşul Galaţi a fost dotat cu un echipament unic în România. Este vorba despre un aparat care, printre altele, descoperă cancerul de piele.

4029 afișări
Imaginea articolului Echipament unic în România, la un spital din Galaţi. Aparatul descoperă cancerul de piele

Echipament unic în România, la un spital din Galaţi. Aparatul descoperă cancerul de piele

Aparatul a fost achizionat în cadrul unui amplu proiect cu fonduri europene derulat de Consiliul Judeţean Galaţi.

În total, pentru spitalul gălăţean au fost cumpărate 43 de echipamente medicale şi dispozitive IT.

„Printre echipamentele care au fost achiziţionate se află şi un tomograf în coerenţă optică, un aparat medical unic în România, care este folosit deja de către medicii specialişti pentru diagnosticarea cancerului de piele, precum şi a bolilor inflamatorii, imunologice şi degenerative. Practic, echipamentul medical, dotat cu tehnologie de ultimă generaţie, poate depista în stadii incipiente prezenţa celulelor tumorale, prin metode non-invazive. De asemenea, acest echipament este folosit şi pentru monitorizarea eficienţei tratamentului, cât şi în cadrul unor programe de cercetare din cadrul Centrului de Excelenţă în Dermatologie de la Spitalul de Boli Infecţioase”, a anunţat Biroul de presă al Consiliului Judeţean Galaţi.

Valoarea investiţiei este de 2,6 milioane de lei. Spitalul gălăţean a devenit, astfel, un centru de excelenţă pentru diagnosticarea şi tratarea afecţiunilor dermatologice şi bolilor infecţioase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici