Echipele de intervenţie vor lua în calcul şi varianta morţii copilului dispărut la Rânca

Echipele de intervenţie vor lua în calcul, începând de marţi, şi varianta morţii copilului de şapte ani, dispărut săptămâna trecută în zona Rânca, astfel că, în acest sens, vor fi aduşi de la Sibiu doi câini specializaţi în găsirea de cadavre, a declarat şeful IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Caragea.

59 afișări
Imaginea articolului Echipele de intervenţie vor lua în calcul şi varianta morţii copilului dispărut la Rânca

Mama copilului dispărut la Rânca (Imagine: Gigi Ciuncanu/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, poliţiştii au stabilit că băiatul avea o problemă locomotorie şi nu putea merge mult timp pe distanţe mari, întrucât obosea, lucru pe care bunicii şi mama lui nu l-au spus echipelor de intervenţie, considerându-l un element neimportant, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Totodată, poliţiştii au aflat, în urma unor cercetări făcute "în teren", că băiatul avea şi o problemă de vorbire şi mergea la un logoped la Constanţa, unde locuia. Când poliţiştii i-au întrebat pe mamă şi pe bunici despre lucrurile respective, aceştia au confirmat şi au spus că nu i-au informat pe poliţişti despre asta întrucât nu au considerat că ar fi important, a explicat şeful IPJ Gorj.

În cursul serii de luni, a fost făcută o reconstituire a traseului pe care bunicii şi copilul îl parcurgeau prin staţiune când mergeau la plimbare. În cadrul reconstituirii, bunicii s-au întors după aproximativ 20 de minute, timp în care a fost parcursă o distanţă de jumătate de kilometru. În mod normal, potrivit studiilor, o persoană normală parcurge un kilometru în aproximativ zece minute.

În acelaşi timp, tot luni seară, poliţiştii au făcut o serie de fotografii în cabana în care stau bunicii copilului dispărut şi au căutat eventuale urme sau probe care i-ar putea ajuta să afle ce s-a întâmplat cu băieţelul.

Potrivit comisarului şef Viorel Caragea, în cursul zilei de marţi vor fi reluate căutările.

Luni, căutările s-au desfăşurat în zona râurilor şi pârurilor din jurul staţiunii Rânca, zone care au mai fost verificate şi zilele trecute, fără niciun rezultat.

Copilul, Constantin Velcev, este din Constanţa şi a venit cu bunicii săi la Rânca miercuri seară, iar joi seară bunicii au constatat că acesta dispăruse de la cabana unde erau cu toţii cazaţi.

Bunica băiatului, Nadejda Arbust, a spus că băiatul a fost doar câteva minute singur, în apropierea cabanei, în condiţiile în care în cursul zilei se mai jucase prin zonă fără probleme. Femeia spune că băiatul era îmbrăcat cu pantaloni scurţi şi avea pe el un tricou şi un pulover, iar în picioare avea papucii de casă.

Bunica spune că l-a căutat împreună cu alte persoane la cabanele din vecinătate fără a-l găsi, după care timp de câteva ore a sperat că băiatul se va întoarce singur, ea anunţând Poliţia şi salmontiştii gorjeni joi, în jurul orei 22.00.

Poliţiştii, salvamontiştii şi jandarmii l-au căutat pe copil în fiecare zi de la dispariţia acestuia, verificând suprafeţe întinse de pădure şi teren accidentat, însă fără rezultat.

Mama copilului, Olga Velcev, a declarat, sâmbătă, că familia sa oferă recompensă celor care vor putea ajuta la găsirea copilului, fără a menţiona vreo sumă.

În acest caz, poliţiştii iau în calcul şi varianta răpirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici