Editorial Cristian Tudor Popescu: Să ne întoarcem la „Trei culori”

Întrucât mi-am exprimat opinia că echipa naţională de fotbal poate fi declarată în faliment şi desfiinţată ca orice întreprindere neperformantă, nu ştiu ce aş mai putea adăuga. Poate doar faptul că 0-0 cu Franţa este încă un nonsens: meciul acesta trebuia fie pierdut cu 0-3, fie câştigat cu 4-3. Când ai un bolnav în stop cardiac, încerci cu şocuri electrice de resuscitare, nu îi bagi pe gură calmante. Cât priveşte sfârtecarea gazonului şi a imnului, ambele naţionale, ele vin direct din România comunistă.

1160 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Să ne întoarcem la „Trei culori”

Editorial Cristian Tudor Popescu: Să ne întoarcem la „Trei culori” (Imagine: Gabriela Dobos/Mediafax Foto)

Cântăreţul M. Pavel are 51 de ani. Pe lângă muzici, văd că a învăţat în ceauşism să-i fie frică şi de umbra lui, că poate se interpretează politic.

În anii '80, cenzura respingea piese de Shakespeare sau Caragiale pentru că i se părea că fac aluzie la Nicolae. Acum, M. Pavel se fereşte să zică Traianul din imn, ceea ce nu m-ar mira deloc la şulfe ale vechiului regim ca M. Sandu şi D. Dragomir. De unde însă angoasa asta "politică" la un gurist care cântă despre "Frumoasa mea", "Te vreau lângă mine", "Doar pentru tine", "De dragul tău" ş.a.m.d.? Poate de la turneele în Occident în care a plecat regulat începând cu 1981. La deplasările astea se cerea de obicei să "cânţi" pe două voci.

Citeşte continuarea editorialului Cristian Tudor Popescu pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici