Editorial Cristian Tudor Popescu: Un prost serios

„De vreo două mii şi ceva de ani, de la Aristotel şi Platon, toţi cei care au scris teze de doctorat pe filozofie, pe politică, pe ştiinţe sociale, toţi au plagiat. Repet, de la Aristotel încoace şi Platon, pe tehnic de la Newton şi Einstein, toată lumea a plagiat”.

3593 afișări
Imaginea articolului Editorial Cristian Tudor Popescu: Un prost serios

Cristian Tudor Popescu (Imagine: Simona Dumitriu/Mediafax Foto)

Am ascultat şi am privit această zicere fascinat. Prostia abisală e o floare rară a naturii umane, la fel de rară ca geniul. Prostia mediocră, ca şi inteligenţa mediocră, fac legea în viaţa publică românească, aşa că, întrucât genii nu mai este, s-a terminat, un cosmos de prostie născut din gura unui ministru de interne e o delicatesă pentru minte, inimă şi literatură.

L-am numit pe dl Ioan Rus "un profesionist serios" cu ocazia instalării d-sale în guvernul Ponta. Mă bazam, spunând asta, pe rolul important avut de dl Rus în desfiinţarea vizelor pentru Europa de Vest de care a beneficiat România începând cu precedentul său mandat, pe autoritatea şi respectul de care s-a bucurat ca ministru de Interne, pe sobrietatea manifestată în discursul politic şi cel administrativ şi, nu în ultimul rând, pe opoziţia deschisă faţă de Ion Iliescu, pe care a avut curajul să o manifeste când nimeni în PSD nu crâcnea în faţa Tovarăşului.

Nu am cerut demisia d-lui Rus când l-a sunat pe condamnatul cu executare Adrian Năstase pentru negocieri. M-am mărginit să observ că pot înţelege gestul din punct de vedere uman, dar că aşa ceva este discriminatoriu, anormal, ilegal.

Citeşte continuarea editorialului pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici