ELCEN vrea de la Primăria Capitalei 3.83 miliarde de lei: Cererea de răspundere patrimonială, depusă în instanţă

La grefa Tribunalului Bucuresti a fost înregistrată cererea de atragere a răspunderii patrimoniale a Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), prin care se solicită ca instanţa să dispună obligarea PMB la plata creanţei RADET către ELCEN în cuantum de 3,83 miliarde de lei, anunţă Sierra Qudrant.

1106 afișări
Imaginea articolului ELCEN vrea de la Primăria Capitalei 3.83 miliarde de lei: Cererea de răspundere patrimonială, depusă în instanţă

ELCEN vrea de la PMB 3,83 mld. lei, a depus în instanţă cererea de răspundere patrimonială

PMB avea posibilitatea de a achita doar 1,1 miliarde de lei (suma rezultată în urma raportului de reevaluare a creanţei, întocmit de un evaluator independent), adică la valoarea de piaţa a creanţei estimată în cazul vânzării forţate către un potenţial cumpărator, precizează administratorul insolvenţei ELCEN, Sierra Quadrant, care apreciază că PMB este principalul vinovat atât pentru situaţia deplorabilă a RADET, cât şi pentru sumele restante acumulate de aceasta.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea „a avut la dispoziţie multiple variante, însă a ales să nu facă nimic. Chiar dacă în mandatul doamnei Firea s-au acumulat doar o parte din datoriile totale ale RADET, întrucât a ales să cheltuiască banii bucureştenilor pe vouchere, vacanţe şi reclame la companiile de stat, cu siguranţă în acest mandat a definitivat distrugerea RADET şi periclitarea situaţiei economice a ELCEN", spune Ovidiu Neacşu, partener fondator Sierra Quadrant.

Administratorii spun că au decis atragerea răspunderii Primăriei, prin obligarea preluării de către aceasta a datoriilor RADET către ELCEN, pentru că RADET Bucureşti a fost înfiinţată de PMB, este regie autonomă de interes local, cu personalitate juridică, sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, preţul de vânzare al energiei termice către populaţie este stabilit de PMB, subvenţia pentru agentul termic este asumată de PMB, primăria nu a plătit subvenţiile către RADET, fapt ce a condus la acumularea de datorii ale RADET faţă de ELCEN, compania care produce agentul termic şi îl livrează către RADET, şi, în ultimul rând, prin neplata subvenţiei, situaţia financiară a RADET şi, implicit, stabilitatea economică generală a companiei, au fost afectate substanţial, până la intrarea în insolvenţă şi pronunţarea falimentului de către instanţă.

„Atragerea răspunderii PMB în raport cu datoria înscrisă în tabelul definitiv al creanţelor RADET, este nu doar o acţiune firească, dar şi o datorie a companiei noastre care, din poziţia de administrator judiciar al ELCEN, are obligaţia legală de a întreprinde toate demersurile necesare pentru reorganizarea şi redresare ELCEN”, spune comunicatul Sierra Quadrant.

 

Taguri:
sierra,
quadrant,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici