Eleva din Iaşi cu gripă porcină se simte bine, dar rămâne internată

Eleva din Iaşi depistată, săptămâna trecută, cu gripă AH1N1 se află în continuare internată în Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu, evoluţia stării sale de sănătate fiind favorabilă, a declarat luni, corespondentului MEDIAFAX, managerul unităţii medicale, Carmen Dorobăţ.

63 afișări
Imaginea articolului Eleva din Iaşi cu gripă porcină se simte bine, dar rămâne internată

Eleva din Iaşi cu gripă porcină se simte bine, dar rămâne internată (Imagine din arhivă; Elvira Gheorghiţă/Mediafax Foto)

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Carmen Dorobăţ, a declarat că tânăra în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Iaşi se simte bine, însă nu se ştie când va fi externată.

"Cazul nu pune nici un fel de problemă, iar tratamentul merge bine. Nu putem spune cu exactitate când va fi externată. Urmează să efectuăm o nouă serie de analize, iar dacă rezultatele vor fi favorabile, va pleca în câteva zile din spital", a spus managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

Ea a adăugat că, în prezent, acesta este singurul caz de gripă AH1N1 tratat în spitalul ieşean.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, Sabina Manea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" orele de curs s-au desfăşurat, luni, după programul normal, cu excepţia clasei unde învaţă tânăra diagnosticată cu gripa AH1N1.

"Elevii vin normal la ore, cu excepţia celor 28 de copii din clasa din care provine tânăra aflată acum în spital. Aceştia stau acasă, urmând să revină abia de joi la şcoală. De asemenea, niciun profesor nu are probleme medicale. Situaţia este sub control, fiind vorba doar despre un caz izolat", a afirmat purtătorul de cuvânt al ISJ.

Potrivit sursei citate, luni, la nivelul întregii şcoli au absentat de la cursuri mai puţin de zece la sută din numărul total al elevilor, ceea ce, în opinia sa, reprezintă "un procent normal".

Tânăra de la Colegiul "Gheorghe Asachi" din Iaşi, elevă în clasa a IX-a, a fost depistată cu gripă AH1N1, fiind, ulterior, internată la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiu. Medicii epidemiologi ieşeni nu au stabilit deocamdată împrejurările în care eleva s-a îmbolnăvit, având în vedere că, potrivit declaraţiilor fetei, nu a fost plecată în străinătate şi nici nu a intrat în contact cu vreo persoană venită din afara ţării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici