Elevii ar putea învăţa public speaking direct din bancă. Ce alte materii pot studia elevii clasei a IX-a

  • Elevii ar putea să studieze educaţie financiară, public speaking şi oportunităţi de carieră.
  • Noile materii opţionale ar putea să fie studiate de elevii care vor trece în clasa a IX-a.
  • Actualele planuri cadru sunt în vigoare din 2009.
  • Andrei Mareş, elev: Aceste materii te vor ajuta să îţi dezvolţi abilităţi necesare în viaţa de zi cu zi.
267 afișări
Imaginea articolului Elevii ar putea învăţa public speaking direct din bancă. Ce alte materii pot studia elevii clasei a IX-a

Elevii ar putea învăţa public speaking direct din bancă. Ce alte materii pot studia elevii clasei a IX-a

Ministerul Educaţiei vrea ca elevii să înveţe cum să-şi managerieze banii, cum să susţină un discurs de calitate în faţa unui public sau cum să-şi aleagă în viaţă cariera potrivită.

Mai exact, cei din minister vor ca elevii, care vor trece în clasa IX-a în septembrie, să studieze în şcoală materii precum educaţia financiară, public speaking sau oportunităţi de carieră.

Aceste materii sunt în dezbatere publică pentru cel puţin o lună de zile.

Andrei Mareş este elev în clasa a VIII-a şi se bucură că va face parte din generaţia care ar putea studia aceste materii opţionale.

„Văd asta ca un lucru foarte bun, îmi place iniţiativa, chiar sunt interesat de aceste materii, mai ales de public speaking şi educaţie financiară. Eu le studiam deja online, adică învăţam deja despre ele şi cred că faptul că le implică şi şcoala acum, va rezulta ceva, mai mulţi copii o să aibă abilităţi care sunt necesare în viaţa de zi cu zi. Consider că trebuiau impuse demult”, a spus Andrei Mareş, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică.

Resursa umană ar putea fi însă o problemă, atrage atenţia Magdalena Iacob, profesor de geografie şi istorie, cu zeci de ani experienţă la catedră.
„E o schimbare mare! Să spunem că poate vor prelua profesorii de limbi străine public speaking. Apare problema de pregătire, cine poate să furnizeze un curs foarte bine documentat şi pregătit care să pregătească toate cadrele didactice la nivel naţional”, a declarat aceasta.

„Conceptual ele sunt bune, adică sună foarte bine pe hârtie, dar problema se pune la fel cum e şi cu celelalte materii opţionale care au mai fost introduse pe parcursul ultimilor ani, e posibil să nu aibă cine să le predea. Din păcate de foarte multe ori ele nu sunt făcute pentru a răspunde în mod real nevoilor elevilor, ci pentru a mai completa câte o catedră”, a afirmat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Elevilor.

Ce ar putea studia liceenii:

  • Şah
  • Finanţe personale
  • Fotografie digitală
  • Public speaking
  • Teatru educaţional
  • Jurnalism

 


 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici