Elevii constănţeni, liberi pe 2 aprilie, cu ocazia vizitei preşedintelui Bush

Elevii care învaţă în unităţile şcolare din judeţul Constanţa, aflate de-a lungul traseului urmat de coloana oficială a preşedintelui SUA, George W. Bush, cu ocazia întîlnirii de la Neptun cu preşedintele Traian Băsescu, vor fi liberi în ziua de 2 aprilie.

15 afișări
Imaginea articolului Elevii constănţeni, liberi pe 2 aprilie, cu ocazia vizitei preşedintelui Bush

Elevii constănţeni, liberi pe 2 aprilie, cu ocazia vizitei preşedintelui Bush (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, prof.Marian Sîrbu, este vorba despre 17 unităţi de învăţământ dintre Mihail Kogălniceanu şi Neptun, aflate de-a lungul şoselei naţionale. Aceste unităţi sunt Grupul Şolar Ovidiu şi grădiniţa cu program normal din oraşul Ovidiu, şcoala din Agigea, şcoala şi grădiniţa cu program normal din Tuzla, şcoala şi grădiniţa cu program normal din comuna 23 August, respectiv, grădiniţa cu program normal din Neptun.

În municipiul Constanţa, nu vor merge la ore elevii de la Colegiul "Tomis", Şcoala nr.27, Grupul Şcolar de Telecomunicaţii, Liceul "Ovidius", Colegiul de Artă, Liceul Internaţional, Grupul Şcolar de Construcţii de Maşini, Şcoala nr.15 şi Liceul SNC.

Inspectorul general Marian Sîrbu a precizat că aceste unităţi de învăţământ acoperă toate cele trei trasee posibile ale coloanei oficiale americane.

Pe de altă parte, pentru restul unităţilor de învăţământ din municipiul Constanţa a fost făcută recomandarea ca elevii să fie atent supravegheaţi şi monitorizaţi, iar serviciul pe şcoală să fie dublat, pentru a nu exista situaţii neplăcute.

Cursurile pierdute de elevi în data de 2 aprilie vor fi recuperate într-o zi de sâmbătă, la o dată aleasă de către conducerea fiecărei unităţi şcolare.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, George W. Bush, însoţit de Laura Bush, se va afla în România în perioada 1 - 4 aprilie, pentru a participa la summit-ul NATO de la Bucureşti. Cu această ocazie, preşedintele american se va deplasa în judeţul Constanţa, urmând să aibă consultări, în 2 aprilie, cu preşedintele Traian Băsescu, la Neptun, iar la finalul întâlnirii cei doi şefi de stat vor susţine o conferinţă de presă comună.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici