Elevii cu 10 la bacalaureat şi evaluarea naţională şi-au luat premiile date de Guvern: câte 3.000, respectiv 2.000 lei - FOTO

Elevii care au obţinut media 10 la bacalaureat sau la evaluarea naţională şi-au primit marţi, la sediul Ministerului Educaţiei, premiile în bani date de Guvern, absolvenţii de clasa a XII-a fiind recompensaţi cu câte 3.000 de lei, iar cei de a VIII-a, cu câte 2.000 de lei.

679 afișări
Imaginea articolului Elevii cu 10 la bacalaureat şi evaluarea naţională şi-au luat premiile date de Guvern: câte 3.000, respectiv 2.000 lei - FOTO

Elevii cu 10 la bacalaureat şi evaluarea naţională şi-au luat premiile date de Guvern: câte 3.000, respectiv 2.000 lei - FOTO (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

La ceremonia de premiere organizată la minister au participat elevii din Bucureşti şi Ilfov, care au primit banii la faţa locului, dar şi cei din restul ţării, prin videoconferinţă, aceştia fiind premiaţi la sediile inspectoratelor şcolare.

La evaluarea naţională, 225 de elevi au obţinut media 10, iar la bacalaureat, 108, dintre care doi de la licee cu predare în limba germană din Timişoara.

În fruntea clasamentului după numărul mediilor de 10 la evaluare se află judeţul Brăila (24), urmat de Cluj (20), Iaşi (18), Suceava (14) şi Bucureşti (13).

La bacalaureat, cele mai multe medii maxime au fost obţinute în judeţele Iaşi (14), Dolj (12), Cluj (10) şi Brăila (8). În Capitală au fost doar trei elevi cu media 10 la bacalaureat.

Întrebată dacă absolvenţii din Iaşi au ales să studieze la universităţi din România, şefa Inspectoratului Şcolar Iaşi a spus că mulţi dintre ei s-au înscris deja la instituţii de învăţământ superior din Londra.

Elevii au fost premiaţi de ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de ministrul delegat, Mihnea Costoiu.

Banii au fost alocaţi printr-o hotărâre de guvern aprobată în 9 iulie.

În 2013, Guvernul i-a premiat doar pe cei care au luat 10 la bacalaureat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici