Elevii din anii terminali susţin luni simularea la proba de limba română a Bacalaureatului. Ce se întâmplă în localităţile carantinate

  • Elevii din clasele terminale de liceu, care nu locuiesc în zone carantinate, susţin, luni, simularea probei scrise de limba şi literatura română a Bacalaureatului.
  • Probele din cadrul simulării naţionale a Bacalaureatului încep luni dimineaţa, la ora 9.00.
  • Accesul elevilor în şcoli este permis până la ora 8.30.
317 afișări
Imaginea articolului Elevii din anii terminali susţin luni simularea la proba de limba română a Bacalaureatului. Ce se întâmplă în localităţile carantinate

Elevii din anii terminali susţin luni simularea la proba de limba română a Bacalaureatului. Ce se întâmplă în localităţile carantinate

Potrivit calendarului simulării probelor scrise ale examenului de Bacalaureat, după examenul de luni, la limba şi literatura română, urmează proba obligatorie a profilului - miercuri, iar joi va fi proba la alegere a profilului şi specializării, pentru ca vineri să se suţină proba scrisă la limba şi literatura maternă. Săptămâna viitoare, miercuri, 31 martie, se vor afişa rezultatele.

Simularea probei scrise de limba şi literatura română a Bacalaureatului se susţine doar în localităţile care nu sunt carantinate.

Elevii din clasa a opta încep probele din cadrul simulării la Evaluarea Naţională în 29 martie, cu proba de limba şi literatura română. În 30 martie au proba scrisă de matematică, iar în 31 martie proba de limba şi literatura maternă. Rezultatele se afişează în 16 aprilie.

Simulările la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat vor putea fi reprogramate în localităţile aflate în carantină până la încetarea măsurii, conform unui calendar aprobat de inspectoratele şcolare, dar nu mai târziu de 15 mai, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici