Elevii din localităţile carantinate din Ilfov pot veni în Bucureşti cu declaraţie pentru examen

  • Elevii din localităţile carantinate din judeţul Ilfov pot veni în Capitală pentru susţinerea simulării examenului de Bacalaureat la limba română în baza unei declaraţii pe propria răspundere.
  • Ei pot fi însoţiţi de părinţi, care vor motiva faptul că îşi însoţesc copiii, a spus prefectul Capitalei.
702 afișări
Imaginea articolului Elevii din localităţile carantinate din Ilfov pot veni în Bucureşti cu declaraţie pentru examen

Elevii din localităţile carantinate din Ilfov pot veni în Bucureşti cu declaraţie pentru examen

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat, duminică seara, la Digi 24, faptul că elevii care susţin luni simularea examenului de Bacalaureat la limba şi literatura română la liceele din Capitală, dar locuiesc în judeţul Ilfov, unde mai multe zone sunt în carantină, pot veni la Bucureşti cu declaraţie pe propria răspundere.

„Colegul meu, care este prefect de Ilfov, tocmai a luat aceste măsuri pentru a permite copiilor să se deplaseze, evident pe baza unei declaraţii şi aici, în Bucureşti, am rugat Poliţia Capitalei să asigure patrule în jurul acestor licee pentru a se asigura că se respectă măsurile, respectiv purtarea măştii şi distanţa fizică”, a spus Alin Stoica.

Acesta a precizat că în declaraţie pe propria răspundere elevii vor scrie că au simulare şi că se deplasează la liceul unde învaţă.

De asemenea, tot în baza unei declaraţii pe propria răspundere, părinţii pot să îşi pot însoţi copiii,

În afară de situaţia simulării examenelor de Bacalaureat, activitatea şcolară în zonele carantinate se desfăşoară online, a mai spus prefectul Capitalei.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a spus că dacă situaţia carantinării unor zone durează şi sunt elevi care studiază la o şcoală dintr-o localitate care nu e în carantină va trebuie să se găsească o soluţie.

„Probabil trebuie să ne gândim la o soluţie împreună cu ministrul Educaţiei”, a spus Vlad Voiculescu.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici