Elevii peste 18 ani vor primi alocaţia de stat până la terminarea liceului

O iniţiativă legislativă care prevede ca tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, dar care urmează cursurile învăţământului liceal sau profesional şi nu realizează venituri proprii să li se acorde alocaţia de stat pentru copii până la terminarea acestora a fost adoptată tacit de Senat.

2291 afișări
Imaginea articolului Elevii peste 18 ani vor primi alocaţia de stat până la terminarea liceului

Elevii peste 18 ani vor primi alocaţia de stat până la terminarea liceului (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Propunerea legislativă, care îl are ca iniţiator pe senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, propune modificarea Legii 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii.

Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială a întocmit pentru această propunere legislativă un raport negativ, membrii comisiei argumentând că prin iniţiativa legislativă se propune, practic, introducerea unei excepţii de la principiul general de acordare a alocaţiei de stat pentru copii, care este un drept universal acordat copiilor şi tinerilor, indiferent de veniturile acestora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici