Elevii români iau meditaţii de 320 de milioane de euro pe an

Piaţa meditaţiilor a înflorit în marile oraşe, unde pregătirea elevilor pentru examene costă, lunar, peste 200 de lei.

44 afișări
Imaginea articolului Elevii români iau meditaţii de 320 de milioane de euro pe an

Elevii români iau meditaţii de 320 de milioane de euro pe an (Imagine: Marius Vasilica/Mediafax Foto)

Costul mediu al unei ore de meditaţii este 18 lei. Din pregătirea suplimentară contra cost se strâng, lunar, 26,7 milioane de euro, echivalentul a câte o sută de euro pentru fiecare cadru didactic din România.

Un sfert dintre elevii români cotizează în mod direct la veniturile profesorilor prin orele de meditaţii, suma totală care ajunge lunar de la părinţi la dascăli fiind de 26,7 milioane de euro. Cei mai mulţi elevi care apelează la pregătirea suplimentară oferită contra cost de profesor sunt cei care învaţă în şcolile din oraşe.

Citeşte mai multe despre pregătirea suplimentară a elevilor pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici