Elevul care şi-a ucis mama cu 17 lovituri de cuţit, internat la Psihiatrie

Elevul de 15 ani acuzat că şi-a omorât mama, cu mai multe lovituri de cuţit, a fost internat în Spitalul de psihiatrie din Târgovişte, potrivit deciziei de vineri a Tribunalului Dâmboviţa, care a admis cererea procurorilor în acest sens.

141 afișări
Imaginea articolului Elevul care şi-a ucis mama cu 17 lovituri de cuţit, internat la Psihiatrie

Elevul care şi-a ucis mama cu 17 lovituri de cuţit, internat la Psihiatrie (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit articolului 162 Cod procedură penală, raportat la artiolul 114 Cod penal, instanţa a dispus luarea, în mod provizoriu, a măsurii de siguranţă a internării medicale a învinuitului Savin Ionuţ Silviu - fiul lui Vasile şi Anişoara, născut la 14 decembrie, în Cernavodă, judeţul Constanţa, domiciliat în Moreni, judul Dâmboviţa, cercetat pentru comiterea infracţiunii prevăzută de art. 174 - 175 lit.c Cod penal (omor calificat).

Instanţa a sesizat "comisia medicală competentă să avizeze internarea bolnavilor mintali şi a toxicomanilor periculoşi - comisie constituită în cadrul Spitalului de neuropsihiatrie Târgovişte". "Pentru aducerea la îndeplinire a internării medicale provizorii, în baza art.162 alin.2 raportat la art. 435 şi art. 433 Cpp, înştiinţează despre aceasta: Comisia medicală constituită în cadrul Spitalului de neuropsihiatrie Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, care va avea în vedere dispoziţiile art. 162 alin.3 şi 4 Cpp; Direcţia Sanitară a Judeţului Dâmboviţa; IPJ Dâmboviţa - Serviciul Investigaţii Criminale; Tribunalul Dâmboviţa - Biroul executări penale", se arată în minuta Tribunalului Dâmboviţa.

Elevul de 15 ani, din Moreni, acuzat că şi-a ucis mama cu lovituri de cuţit, după ce s-a supărat că femeia nu i-a achitat abonamentul la internet, este cercetat pentru omor calificat şi va fi supus unei expertize psihiatrice care să stabilească dacă avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Profesorii, dar şi colegii săi au declarat că băiatul nu avea nici un prieten şi că este introvertit. Singurul mod în care relaţiona era prin partide de skandenberg, pe care le câştiga cu uşurinţă întrucât avea o forţă neobişnuită.

În total, în acest an şcolar, Ionuţ Silviu S. cumulase 222 de absenţe.

Potrivit anchetatorilor, adolescentul de 15 ani, din Moreni, judeţul Dâmboviţa, este acuzat de omor calificat, infracţiune pedepsită cu închisoarea între 15 şi 25 de ani, iar dacă va fi găsit vinovat va ispăşi jumătate din pedeasa dispusă de instanţă deoarece este minor.

Primele cercetări ale poliţiştilor dâmboviţeni indică faptul că băiatul de 15 ani, elev în clasa a IX-a, a fost înfiat de la vârsta de patru luni după moartea mamei sale naturale, care era sora victimei.

Totodată, potrivit reprezentanţilor IPJ Dâmboviţa, cercetările poliţiştilor au evidenţiat că adolescentul avea peste 200 de absenţe pe primul trimestru şcolar, era o fire retrasă, nu avea prieteni şi era preocupat doar de filme violente pe calculator. De asemenea, poliţiştii au aflat că femeia se întorsese de două săptămâni din Italia, unde era plecată la muncă şi intenţiona să meargă şi la liceul unde învăţa băiatul, ştiind că acesta are probleme şcolare.

Potrivit anchetatorilor, joi dimineaţa femeia a fost ucisă cu 17 lovituri de cuţit.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici