Elon Musk: dacă este manipulată de militanţi de mediu, AI poate duce la dispariţia umanităţii

Inteligenţa artificială, dacă este programată de militanţi fanatici din „mişcarea de mediu”, poate duce la dispariţia umanităţii, a avertizat Elon Musk, înainte de summitul AI din Marea Britanie, potrivit BBC.

477 afișări
Imaginea articolului Elon Musk: dacă este manipulată de militanţi de mediu, AI poate duce la dispariţia umanităţii

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Musk a spus că unii oameni ar putea folosi tehnologia pentru a proteja planeta punând capăt vieţii umane. El a adăugat că ideile sale s-au născut din temerile că mişcarea ecologistă „a mers prea departe”.

„Dacă începi să te gândeşti că oamenii sunt răi, atunci concluzia naturală este că oamenii ar trebui să se stingă. Dacă AI este programată de către extincţionişti, funcţia sa de utilitate va fi dispariţia umanităţii... ei nici măcar nu vor crede că este rău”, a explicat Elon Musk.

Totuşi, mulţi experţi consideră că astfel de avertismente sunt exagerate.

În următoarele două zile, aproximativ 100 de lideri mondiali, şefi din domeniul tehnologiei, academicieni şi cercetători în inteligenţa artificială se adună într-un campus din Marea Britanie. Aceştia vor lua parte la discuţii despre utilizarea beneficiilor inteligenţei artificiale şi despre eliminarea riscurilor. De asemenea, summitul se va concentra asupra ameninţărilor precum bioterorismul şi atacurile cibernetice.

Printre delegaţii internaţionali se numără vicepreşedintele SUA Kamala Harris şi preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. De asemenea, China a trimis un înalt oficial.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici