Empatia şi dragul de oameni dau o nouă şansă la viaţă. Cinci vieţi au fost salvate prin transplant de organe şi cornee, la Iaşi

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) a anunţat că o nouă prelevare de organe a avut loc la Iaşi, iar cinci persoane au primit o nouă şansă la viaţă prin transplant de organe şi cornee.

235 afișări
Imaginea articolului Empatia şi dragul de oameni dau o nouă şansă la viaţă. Cinci vieţi au fost salvate prin transplant de organe şi cornee, la Iaşi

Transplant de organe la Iaşi

Potrivit ANT, prelevarea de organe şi ţesuturi a fost realizată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof.Dr. N. Oblu” Iaşi de la un pacient de 55 de ani, aflat în moarte cerebrală.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele Spitalului Sf. Spiridon pentru ficat şi cornee şi ale Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” pentru rinichi.

„Un pacient în stare critică a primit o nouă şansă la viaţă prin transplant hepatic, intervenţie realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă <Sf. Spiridon> Iaşi de către echipa chirurgicală condusă de Prof. Dr. Cristian Lupaşcu”, a transmis ANT.

De asemenea, în acelaşi timp, la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” medicii au redat speranţa pentru alţi doi pacienţi prin transplant renal. Şi corneea prelevată va fi transplantată de o echipă de medici, ajutând alţi doi oameni să-şi recapete vederea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici