Episcopia Huşilor respinge restricţiile de la Sf. Parascheva: îngrădire discreţionară şi ofensatoare

Episcopia Huşilor consideră că restricţiile privind participarea credincioşilor la pelerinajul de la Iaşi de Sf.Parascheva reprezintă o îngrădire discreţionară şi ofensatoare a accesului pelerinilor.

336 afișări
Imaginea articolului Episcopia Huşilor respinge restricţiile de la Sf. Parascheva: îngrădire discreţionară şi ofensatoare

Reacţia Episcopiei Huşilor respinge restricţiile de la Sf. Parascheva: îngrădire discreţionară şi ofensatoare

Reprezentanţii episcopiei din judeţul Vaslui susţin că retricţiile privind participarea credincioşilor la pelerinajul de la Iaşi de Sf. Parascheva reprezintă o îngrădire discreţionară şi ofensatoare a accesului şi se declară profund mâhniţi.

„Episcopia Huşilor a luat act cu profundă mâhnire de situaţia, fără precedent în istorie, de îngrădire discreţionară şi ofensatoare a accesului – cu respectarea recomandărilor sanitare actuale – pelerinilor din afara Iaşului, la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoare, din 1641, a Moldovei şi a poporului român. Credincioşii din Episcopia Huşilor trăiesc aceeaşi dezamăgire ca şi cei din Arhiepiscopia Iaşilor şi din întreaga Moldovă, privind imposibilitatea participării la sărbătoarea ocrotitoarei lor. Catedrala Mitropolitană din Iaşi şi racla Sfintei Cuvioase Parascheva sunt locul spre care ei se îndreaptă ori de câte ori vin în Capitala Moldovei, fiind unul din reperele esenţiale de pe harta trăirii actului credinţei. Acolo se simt ca acasă, chiar şi fără actul de identitate”, scrie în comunicatul Biroului de Presă al Episcopiei Huşi.

Reprezentanţii bisericii mai spun că „au sprijinit constant măsurile luate, în contextul pandemiei, pentru ocrotirea sănătăţii oamenilor, cu conştiinţa faptului că sănătatea este darul lui Dumnezeu”. Totodată, reprezentanţii Episcopiei din judeţul Vaslui au preluat mesajul Mitropolitului Teofan care a spus că „totul are, însă, o limită peste care, dacă se trece, nu este bine pentru nimeni”.

„Din nefericire, observăm obstinaţia cu care ni se transmite mesajul explicit că slujbele sau manifestările religioase ar deveni spaţii predilecte de răspândire a virusului şi gesturi incompatibile cu sănătatea şi vecine cu iresponsabilitatea. De aceea, suntem solidari şi împărtăşim întru totul mesajul transmis, în duh părintesc, de Părintele nostru Mitropolit Teofan, în preajma hramului Sfintei Cuvioase Parascheva”, precizează Biroul de Presă al Episcopiei Huşi.

La finalul mesajului său, Episcopia Huşi îi roagă pe preoţi să slujească zilnic Sfânta Liturghie şi Acatistulul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie. Totul se va limita la Sfânta Liturghie din data de 14 octombrie, anunţă Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici