Episcopia Sloboziei: La Mănăstirea Tăriceni poate fi adusă o nouă stareţă, nu sunt mutate măicuţele

La Mănăstirea Tăriceni poate fi adusă o nouă stareţă, după ce stareţa Sebastiana a fost exclusă din viaţa monahală pentru că a născut două fetiţe, însă nu se pune problema să fie mutate măicuţele, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Nicolae Dascălu.

724 afișări
Imaginea articolului Episcopia Sloboziei: La Mănăstirea Tăriceni poate fi adusă o nouă stareţă, nu sunt mutate măicuţele

Episcopia Sloboziei: La Mănăstirea Tăriceni poate fi adusă o nouă stareţă, nu sunt mutate măicuţele (Imagine: Lucian Muntean/Arhiva Mediafax foto)

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor va începe o cercetare canonică în cazul de la Mănăstirea Tăriceni, după ce se va încheia sărbătoarea Sfântului Andrei, a spus părintele Nicolae Dascălu.

"Pot să confirm ceea ce este legat de ceea ce s-a întâmplat cu maica stareţă. În schimb, nu confirm nimic legat de faptul că tatăl celor două fetiţe ar fi preot sau călugăr. Informaţiile despre tatăl copilelor vine de la o persoană care se autointitulează lider de sindicat. Biserica nu a avut şi nici nu va avea sindicat", a declarat pentru MEDIAFAX părintele Nicolae Dascălu.

Stareţa de la Mănăstirea Tăriceni din judeţul Călăraşi, care a născut două fetiţe, a trimis o scrisoare Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor în care spune că se retrage din viaţa monahală şi că tatăl celor doi copii ai săi nu este nici preot şi nici călugăr, potrivit arhimandritului Rafael Mîţ.

Femeia mai spune în scrisoare că tatăl celor două fetiţe ale sale nu este nici preot şi nici călugăr, ci un "mirean" a cărui identitate o ştie doar ea şi Dumnezeu.

"Am primit o scrisoare de la maica stereţă, care spune că se retrage din viaţa monahală. În această situaţie, ea va merge la familia sa, undeva în judeţul Iaşi", a spus arhimandritul Rafael Mîţ.

Oamenii din Tăriceni spun că stareţa a fost numită în urmă cu aproximativ trei ani şi că era dedicată vieţii monahale.

"Noi ştim că Sebastiana Gâtlan provine din zona Moldovei şi nu are familie. Era dedicată vieţii bisericeşti, dar ştiu că a mai avut cândva un necaz, nu ştiu ce a fost şi atunci, dar a mai fost plecată la o mănăstire la Amara. A venit, a plecat de la Tăriceni, apoi s-a întors. Era o persoană foarte atentă cu cei din jur, era apropiată de oameni şi lucra la un proiect pentru extinderea corpului de chilii", a declarat o localnică din Tăriceni.

Stareţa de la mănăstirea Tăriceni din judeţul Călăraşi, în vârstă de 40 de ani, a născut, duminică, două fetiţe la Spitalul "Sf. Pantelimon" din Bucureşti.

Potrivit canoanelor, cei care vor să intre în viaţa monahală se obligă la "viaţă fără prihană, ascultare necondiţionată şi sărăcie de bunăvoie". În cazul nerespectării unuia din cele trei "voturi monahale", călugării sau călugăriţele părăsesc obştea mănăstirii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici