Episcopii catolici din România i-au transmis Papei Francisc un mesaj de felicitare

Conferinţa episcopilor catolici din România (CER) i-a transmis, joi, un mesaj de felicitare noului Suveran Pontif, asigurându-l pe Papa Francisc "de rugăciunea lor şi a credincioşilor pe care îi păstoresc" şi cerându-i binecuvântarea apostolică "asupra României şi a Bisericii locale".

206 afișări
Imaginea articolului Episcopii catolici din România i-au transmis Papei Francisc un mesaj de felicitare

Episcopii catolici din România i-au transmis Papei Francisc un mesaj de felicitare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În mesajul semnat de către Eminenţa Sa Cardinalul Lucian Mureşan, arhiepiscop major al Bisericii Române Unite cu Roma Greco-Catolică şi preşedinte CER, episcopii catolici din România spun că au primit "cu bucurie, seninătate şi recunoştinţă faţă de Preasfânta Treime vestea alegerii" cardinalului Jorge Mario Bergoglio ca episcop al Romei şi îi transmit urările filiale "pentru misiunea petrină pe care a primit-o în slujba Bisericii lui Cristos", se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, episcopii catolici îl asigură, totodată, pe Papa Francisc de "rugăciunea lor şi a credincioşilor pe care îi păstoresc" şi îi cer binecuvântarea apostolică "asupra României şi a Bisericii locale".

Conferinţa Episcopilor din România îi reuneşte pe toţi episcopii romano-catolici şi greco-catolici din România şi exprimă unitatea Bisericii locale şi uniunea intimă cu Urmaşul lui Petru, Sfântul Părinte, se mai arat în comunicat.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, primul Papă originar de pe continentul american şi primul iezuit care urcă pe tronul Sfântului Petru, a fost ales miercuri seară ca succesor al lui Benedict al XVI-lea. Arhiepiscopul din Buenos Aires a ales numele de Francisc, purtat pentru prima dată de un Suvern Pontif.

Bergoglio, în vârstă de 76 de ani şi trei luni, este al optulea papă ca vârstă la momentul alegerii sale în Scaunul Sfântului Petru, cel mai bătrân dintre toţi fiind papa Clement al X-lea ales în 1670 (aproape 80 de ani). Este totuşi puţin mai tânăr ca predecesorul Benedict al XVI-lea la momentul alegerii sale în 2005 (78 de ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici