Eşec imobiliar pentru cei care au cumpărat pentru speculă înainte de criză: au plătit în 2006 306.000 euro şi vând în 2011 cu 186.000 euro

Până în 2008, analiştii economici prevedeau creşteri fabuloase de preţ în domeniul imobiliar şi, în dorinţa unui profit rapid, sute de români şi chiar străini s-au îngrămădit să cumpere locuinţe pentru a le vinde mai târziu în câştig, potrivit unui material publicat de România Liberă.

42 afișări
Imaginea articolului Eşec imobiliar pentru cei care au cumpărat pentru speculă înainte de criză: au plătit în 2006 306.000 euro şi vând în 2011 cu 186.000 euro

Eşec imobiliar pentru cei care au cumpărat pentru speculă înainte de criză: au plătit în 2006 306.000 euro şi vând în 2011 cu 186.000 euro (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Apoi a venit criza economică şi dintr-o dată toate calculele speculatorilor s-au năruit. Dacă până atunci obţinuseră profituri duble sau triple faţă de investiţia iniţială, investitorii s-au trezit din 2009 că abia mai dau câteva apartamente pe an.

Sute de bucureşteni postează zilnic anunţuri de mică publicitate în care scot la vânzare locuinţe din blocurile noi, chiar şi la preţuri sub cele pe care le practică, în prezent, dezvoltatorii imobiliari.

"Un proprietar vinde în Asmita Gardens două camere semimobilate cu 115.000 de euro. Oferă şi locul de parcare şi mai negociază. Dacă plătiţi jumătate din bani cash, lasă şi la 105.000 euro", ne anunţă veselă o agent imobiliară. Femeia are un argument cu care speră să ne convingă să preluăm afacerea. "Dacă mergeţi direct la dezvoltator, daţi pe acelaşi apartament 120-125.000 de euro."

Citeşte mai multe despre ţeapa imobiliară pe www.romanialibera.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici