Patriarhie: Politizarea, asocierea cu Liviu Dragnea şi lipsa dezbaterii, cauzele ce au dus la eşecul referendumului

Referendumul pentru familie nu a atins pragul de 30% necesar validării din cauza politizării evenimentului, a asocierii cu Liviu Dragnea, dar şi pentru că întrebarea adresată electoratului a fost neclară, a declarat, luni, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

12024 afișări
Imaginea articolului  Patriarhie: Politizarea, asocierea cu Liviu Dragnea şi lipsa dezbaterii, cauzele ce au dus la eşecul referendumului

Patriarhie: Politizarea, asocierea cu Dragnea, lipsa dezbaterii sunt cauzele care au provocat eşecul referendumului pentru familie

Reprezentantul BOR a precizat, într-un interviu pentru RFI, că tema referendumului nu a fost dezbătută suficient de societate, iar la eşecul scrutinului au contribuit şi  "dezinfomările din mediul online şi politizarea evenimentului".
 
"Biserica română a primit cu mâhnire rezultatul referendumului. Nu este, însă, o înfrângere a Bisericii, este a celor care s-au lăsat captivi indiferenţei personale, ignorării mizei acestui referendum şi manipulărilor în special din mediul online", a explicat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române
 
"S-a spus clar este referendumul lui X... Evident, cei care au spus asta în spaţiul public s-au referit la domnul Dragnea, pe care l-au asociat într-un mod insistent cu acest referendum, ignorând faptul că actualii guvernanţi erau obligaţi să organizeze acest referendum. Acum sau mai târziu. Faptul că l-au organizat s-a transformat ulterior într-un motiv de politizare a acestei teme", a precizat Vasile Bănescu.
 
Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei şi-a exprimat convingerea că societatea românească nu va permite ca adopţia de copii să fie accesibilă cuplurilor de acelaşi sex.

"Cred că nu se va ajunge în societatea românească la adopţia de copii de către cuplurile homosexuale. Este o tema excesiv fluturată de unii", a mai spus Vasile Bănescu.

Biroul Electoral Central a anunţat că prezenţa la vot la închiderea urnelor, după două zile de scrutin, în cadrul referendumului pentru familie, aceasta fiind de 20,41%.
 
Drept urmare, referendumul nu a atins pragul pentru validare, conform legii, de 30% dintre cei aflaţi pe listele electorale permanente.
 
Dintre cei care au participat la urne, după ce Biroul Electoral Central a centralizat 99,8% din secţiile de votare, 91,57% au votat "DA", iar împotrivă au fost 6,46% dintre votanţi.
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici