Euforie pentru un elev care a promovat BAC-ul după ce a contestat nota 3,70 la ISTORIE şi a primit 10. Colegul său: Prima dată a fost devastat, apoi a avut acel episod de nervozitate

Un absolvent de liceu din Iaşi a promovat examenul de bacalaureat după ce a contestat nota primită la istorie - 3,70. În urma reevaluării lucrării sale, nota finală a fost 10, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4804 afișări
Imaginea articolului Euforie pentru un elev care a promovat BAC-ul după ce a contestat nota 3,70 la ISTORIE şi a primit 10. Colegul său: Prima dată a fost devastat, apoi a avut acel episod de nervozitate

Euforie pentru un elev care a promovat BAC-ul după ce a contestat nota 3,70 la ISTORIE şi a primit 10. Colegul său: Prima dată a fost devastat, apoi a avut acel episod de nervozitate

În judeţul Iaşi, 26 de candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, în urma contestaţiilor.

Dan Marian Cornea a picat iniţial examenul de bacalaureat, după ce la proba de istorie a luat nota 3,70. Tânărul a depus contestaţie, iar în urma reevaluării tezei sale, nota finală a fost 10.

”Am dat bacalaureatul şi ca orice elev aşteptam notele şi mă aşteptam la note foarte mari, peste 9, chiar 9.50 la majoritatea, şi la istorie şi la română. Doar că am avut o surpriză foarte mare. Am luat nota pe care o aşteptam la română, am avut 9 şi 10 prima oară, doar că la istorie am fost total surprins cu un 3,70”, a declarat Dan Marian Cornea, absolvent al Colegiului Naţional de Artă ”Octav Băncilă” Iaşi.

În urma discuţiilor cu părinţii săi şi cu profesorul de istorie, Dan a depus contestaţie.

”Era inadmisibil să iau 3,70 când tot anul am luat de la 9,50 în sus. Şi apoi am primit rezultatele, din nou surpriză, de la 3.70 la 10. (...) Eu cred că a fost vorba de neatenţie sau poate nu au citit, dar totuşi am scris opt pagini, adică doamna profesoară mi-a spus că la 3,70 ar fi trebuit să scriu o pagină. La 8 pagini era clar că nu era nicio şansă să iau o notă aşa mică”, a afirmat acesta.

Cel mai bun prieten al său era cu el când s-au afişat notele la bacalaureat.

”Eram cu el când a aflat notele. Cum poţi să reacţionezi în situaţia lui, vă daţi seama... prima dată a fost devastat, apoi a avut acel episod de nervozitate, cum se poate să fi luat nota asta. El a învăţat cel mai mult din toată clasa, în fiecare zi, în loc sa iasă afară în timpul şcolii pur şi simplu stătea în casă şi învăţa la toate materiile”, a declarat Eduard Toaderic, colegul lui Dan.

La nivelul judeţului Iaşi au fost contestate 270 de note. Aproape 80 de teze au avut punctaj mai mic, iar 159 au primit punctaj mai mare în urma recorectărilor. Dintre acestea, 23 erau sub nota 5, iar acum au notă de trecere.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Iaşi, în urma reevaluării tezelor, 26 candidaţi au promovat examenul de bacalaureat, 20 dintre aceştia au avut media generală cuprinsă între 5,00 şi 5,99, iar ceilalti o notă mai mică decât 5 la o disciplină.

Astfel, promovabilitatea a ajuns la 34,83 la sută faţă de 31,75 la sută, cât era înainte de contestaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici