Europarlamentarul László Tőkés: Să avansăm cu credinţa şi curajul regretatei Doina Cornea

Europarlamentarul László Tőkés, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe în memoria Doinei Cornea, spunând că odată cu moartea ei ne amintim şi de idealurile revoluţiei şi că trebuie „să avansăm cu credinţa şi curajul” fostei disidente.

238 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul László Tőkés: Să avansăm cu credinţa şi curajul regretatei Doina Cornea

Europarlamentarul László Tőkés: Să avansăm cu credinţa şi curajul regretatei Doina Cornea

Europarlamentarul László Tőkés îşi aminteşte, în mesajul de condoleanţe transmis, sâmbătă, că Doina Cornea a părăsit repede Consiliul Frontului Salvării Naţionale, deoarece şi-a dat seama că nu are ce căuta în compania ”revoluţionarilor lui Iliescu”.

”Doina Cornea însă a părăsit repede, încă în 23 ianuare 1990, Consiliul Frontului Salvării Naţionale, dându-şi seama că nu are ce căuta în compania<revoluţionarilor> lui Iliescu, care aveau ca principala strădanie să acapareze pârghiile puterii şi să perpetueze structurile comuniste, <salvând> oamenii regimului răsturnat. Ea a fost prima care a realizat că, profitând de revolta populară timişoreană, o parte a Securităţii şi serviciile de informaţii ale armatei române împreună au dat o lovitură de stat, trădând revoluţia”, potrivit lui Tőkés

Europarlamentarul aminteşte că Doina Cornea declara, cu aproape două decenii după evenimentele cruciale de la Timişoara, că şi astăzi plăim „tributul credulităţii şi laşităţii noastre”.

”La stingerea ei să ne amintim şi de idealurile revoluţiei române, de transformările democratice începute atunci, să fim fideli şi perspicace. Trebuie să revenim pe drumul urmat de dumneaei, să avansăm cu credinţa şi curajul regretatei Doina Cornea”, mai susţine László Tőkés.

În bisericile greco-catolice de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor fi trase clopotele, din 5 până în 7 mai, la ora 12.00, în memoria Doinei Cornea, iar trupul neînsufleţit al fostei disidente va fi depus duminică în aula „Cardinal Iuliu Hossu” a Catedralei greco-catolice din Cluj-Napoca.

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea a murit, în noaptea de joi spre vineri, la vârsta de 89 de ani, fiind bolnavă de mai mult timp.

Doina Cornea va fi înmormântată luni la ora 15.00 în Cimitirul Central din Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici