Europarlamentarul Sebastian Bodu, la DNA în ancheta privindu-l pe Adrian Severin

Europarlamentarul Sebastian Bodu s-a prezentat, vineri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a dat declaraţii procurorilor în legătură cu ancheta privindu-l pe Adrian Severin.

45 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarul Sebastian Bodu, la DNA în ancheta privindu-l pe Adrian Severin

Europarlamentarul Sebastian Bodu, la DNA în ancheta privindu-l pe Adrian Severin (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Sebastian Bodu a stat aproximativ o oră şi jumătate la DNA, el spunând că a trebuit să le detalieze procurorilor regulile din Parlamentul European, respectiv ce înseamnă "raportor", "dezbatere", astfel încât aceştia să înţeleagă care este rolul fiecărui europarlamentar.

Bodu a mai precizat că OLAF a declanşat o investigaţie administrativă în timp ce DNA face o anchetă judiciară.

PE a primit corespondenţă de la autorităţile judiciare austriece şi slovene legat de cazurile europarlamentarilor despre care a relatat Sunday Times - printre care şi Adrian Severin - iar "o scrisoare oficială din partea autorităţilor române este aşteptată în cel mai scurt timp", a anunţat, joi, Legislativul european.

Totodată, Parlamentul European a anunţat că "pentru a salvgarda toate probele, birourile deputaţilor implicaţi în aceste cazuri au fost încuiate şi se află sub pază până când autorităţile judiciare din statele membre se prezintă pentru a face investigaţii".

Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, a transmis OLAF că, în cazul specific al acuzaţiilor aduse de "Sunday Times" împotriva unor europarlamentari, printre care şi românul Adrian Severin, Oficiul (OLAF) are dreptul de a face o anchetă administrativă. El a subliniat că Parlamentul European este gata să colaboreze pe deplin cu autorităţile naţionale din statele membre, inclusiv prin acordarea accesului la birourile şi computerele deputaţilor europeni imediat ce imunitatea acestora este ridicată.

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat, în 21 martie, în cazul eurodeputatului Adrian Severin, despre care presa română şi cea internaţională a consemnat eventuale fapte de corupţie în care politicianul ar fi implicat.

Reporterii de la Sunday Times au înregistrat o discuţie cu europarlamentarul PSD Adrian Severin în biroul acestuia de la Strasbourg, material video-audio în care eurodeputatul vorbeşte despre demersurile făcute pentru introducerea unui amendament la o directivă europeană.

Reporterii ziarului britanic le-au propus mai multor deputaţi - un român, un sloven şi un austriac - să plătească 100.000 de euro în schimbul unor amendamente a căror adoptare ar putea-o obţine. Cei trei deputaţi au acceptat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici