Evacuarea de la Maternitatea Giuleşti s-a încheiat, 113 persoane au fost scoase din spital - VIDEO

Evacuarea de la Maternitatea Giuleşti s-a încheiat marţi, în jurul orei 23.30, în urma exploziei produse fiind scoase din unitatea sanitară 113 persoane, dintre care 60 sunt femei şi 53 copii.

54 afișări
Imaginea articolului Evacuarea de la Maternitatea Giuleşti s-a încheiat, 113 persoane au fost scoase din spital - VIDEO

Evacuarea de la Maternitatea Giuleşti s-a încheiat, 113 persoane au fost scoase din spital (Imagine: Toni Salabasev/Mediafax Foto)

Colonelul Tudorică Oltean de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti a declarat că intervenţia a fost foarte dificilă, dar că s-a reuşit evacuarea într-un timp foarte scurt.

El a precizat că în urma exploziei au ars incubatoare şi materiale combustibile.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat, la rândul lui, că trei dintre cele cinci femei care se aflau în travaliu în momentul incendiului şi au fost transportate la Spitalul Filantropia au născut.

Video Stirileprotv.ro

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat, luni seară, că, potrivit primelor estimări, aproximativ 40 de femei şi copii se aflau în Maternitatea Giuleşti, la momentul producerii exploziei, o statistică finală urmând să fie anunţată marţi dimineaţă.

Trei bebeluşi au murit la maternitate, iar opt au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Totodată, 20 de gravide din maternitate au fost transportate la Spitalul Filantropia din Capitală, iar alte douăzeci de mame şi tot atâţia copii au fost duşi la Spitalul Caritas, unde personalul medical a fost dublat, iar unitatea sanitară a ajuns, astfel, la capacitate minimă.

În urma exploziei s-a decis evacuarea totală a unităţii sanitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici