Evitarea carantinării Bucureştiului. Până la carantină, mai multe controale. Companiile, rugate să-şi adapteze programul

  • Nicuşor Dan nu ia în calcul, în acest moment, carantinarea Capitalei.
  • Primarul Capitalei mizează pe responsabilitatea fiecăruia dintre noi şi pe controale mai severe.
  • De asemenea, roagă firmele să îşi adapteze programul de lucru astfel încât angajaţii să nu fie prinşi în aglomeraţie.
7898 afișări
Imaginea articolului Evitarea carantinării Bucureştiului. Până la carantină, mai multe controale. Companiile, rugate să-şi adapteze programul

Evitarea carantinării Capitalei a fost principalul subiect de discuţie dintre premierul Florin Cîţu şi primarii din Capitală, spune Nicuşor Dan, care precizează că vor fi controale mai dese făcute de Poliţia locală.

„Tot ceea ce înseamnă măsuri de închidere a şcolilor, de închidere a activităţilor economice, sunt măsuri obligatorii care urmează nişte acte normative emise de autorităţile naţionale.

Noi, autorităţile locale, nu putem decât să ne conformăm. La această discuţie, am încercat să găsim acele măsuri efective, dincolo de partea legislativă, care să evite carantinarea Bucureştiului”, spune Nicuşor Dan.

Primarul general afirmă că, referitor la autorităţile naţionale, este vorba de o înăsprire normativă acolo unde nu se respectă legea.

În ceea ce priveşte autorităţile locale, controlul pe măsurile care există, controlul pe fiecare dintre secţiuni. În cadrul PMB e vorba de Poliţia locală şi transportul în comun.

„Există raportări pe fiecare dintre linii STB, acolo unde şoferii ştiu că nepurtatul măştii este mai intens, iar acolo intervine Poliţia locală”, a adaugat Nicuşor Dan.

Guvernul a anunţat că are în pregătire o lege prin care să poată suspenda activitatea cluburilor care nu respectă regulile Covid-19, după petreceri mascate în weekend, în cluburi din nordul Capitalei. 

Vlad Voiculescu nu a exclus, duminică seara, carantinarea Bucureştiului, din cauza apropierii ratei de incidenţă de 6 infectări la mie, moment în care oraşul se va putea închide.

În schimb, Ludovic Orban spune că Bucureştiul nu ar trebui carantinat în acest moment. Liderul PNL afirmă, însă, că decizia trebuie luată de specialişti. „Carantinarea simplă fără măsuri suplimentare nu a generat întotdeauna efectele cele mai bune”, crede Orban.

Luni, 22 martie, rata de incidenţă a Capitalei era de 5,67 la mia de locuitori.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici