EXCLUSIV: Băsescu s-a adresat în maghiară invitaţilor la o aniversare, în Covsna

Preşedintele Traian Băsescu a rostit un discurs pe care l-a început în limba maghiară, la restaurantul din Sfântu Gheorghe, unde a luat cina, vineri seară, împreună cu soţia sa, şi unde avea loc aniversarea unui club sportiv din municipiu, eveniment la care şeful statului a ajuns întâmplător.

1 afișare
Imaginea articolului EXCLUSIV: Băsescu s-a adresat în maghiară invitaţilor la o aniversare, în Covsna

EXCLUSIV: Băsescu s-a adresat în maghiară invitaţilor la o aniversare, în Covsna

Şeful statului a declarat în staţiunea Covasna, înainte să vină la Sfântu Gheorghe, că se întoarce în această localitate pentru a mânca gulaş, fiindcă anul trecut, cu ocazia vizitei sale în judeţul Covasna, la Sfântu Gheorghe a mâncat cel mai bun gulaş.

La restaurantul respectiv, din Sfântu Gheorghe, unde avea loc aniversarea Clubului Sportiv Sonic Motorspost din municipiu şi unde Traian Băsescu, împreună cu soţia sa, a a luat cina fără să ştie dinainte despre eveniment, a fost invitat de către organizatorii acestuia să ţină un discurs.

Şeful statului şi-a început discursul în limba maghiară, spunând "Kivanok jo estet!" (n.r. - Vă doresc seară plăcută!), după care a continuat în limba română, mulţumind celor prezenţi că l-au primit în mijlocul lor fără să fie invitat, adăugând că venea oricum cu multă plăcere dacă primea o invitaţie.

"Am venit întâmplător fiindcă ştiam că aici se mănâncă bine", a spus şeful statului.

De asemenea, a precizat că şi el, la rândul lui, este pasionat de maşini.

"Vă mulţumesc că nu aveţi niciun complex că preşedintele vostru este aici şi vă asigur de foarte mult respect pe voi toţi, indiferent dacă sunteţi români sau maghiari", a afirmat Băsescu.

În încheiere, el a spus că îi face plăcere să vină în judeţul Covasna şi a adăugat că duminică va merge şi în Harghita.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Vajda Lajos, l-a invitat pe şeful statului la meciul echipei feminine de baschet din Sfântu Gheorghe, care va avea loc sâmbătă seara la orele 18.00, la Sala Sporturilor din Sfântu Gheorghe, Băsescu acceptând invitaţia.

După cina în restaurantul din Sfântu Gheorghe, Băsescu şi soţia lui s-au întors în staţiunea Covasna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici