EXCLUSIV: Buzoian plecat la muncă în Italia, dat dispărut de rude

Un buzoian de 33 de ani, plecat la muncă în Italia, este dat dispărut de rude, familia bărbatului având doar informaţia că el ar fi murit "într-un accident stupid" la o zi după ce a ajuns la destinaţie, decesul său nefiind înregistrat la morgă, la vreun spital, la Poliţie ori la Consulatul României.

1 afișare

Soţia buzoianului a demarat o anchetă pe cont propriu pentru că nu crede în versiunea ce i-a fost povestită.

Camelia Nişcoveanu povesteşte cum soţul ei, Ştefan, trăia cu ambiţia de a-i oferi fetiţei lui - în vârstă de cinci ani - un trai mai bun. Prin intermediul unui văr din Piteşti, buzoianul a intrat în legătură cu reprezentanţii unei societăţi de construcţii de lângă Roma, iar angajarea urma să se facă printr-o firmă de intermediere piteşteană.

Femeia povesteşte că soţul ei nu a plecat singur, ci împreună cu naşul său, care urma să lucreze împreună cu el.

Ultima discuţie pe care Camelia Nişcoveanu a avut-o cu soţul ei a fost în 23 august, până la ieşirea din ţară, pentru că apoi telefonul bărbatului nu a mai funcţionat, neavând activat serviciul de roaming.

A doua zi, tânăra a aflat, prin intermediul unui telefon de la naşul său din Italia, că soţul ei ar fi murit într-un accident stupid: a căzut de la etajul trei al blocului în care a fost cazat, separat de ruda sa, care a fost dusă într-o altă locuinţă.

Ruda femeii i-a povestit acesteia că nu a fost lăsat să-l vadă pe bărbat, care ar fi murit la spital.

La aproape de o lună de la plecarea bărbatului ei, femeia nu a intrat încă în posesia vreunui act doveditor al morţii, a unui document de la spitalul unde a fost dus şi nici de la autorităţile italiene nu a reuşit să obţină mai multe informaţii despre soarta acestuia.

“Mi se pare foarte suspect. Nu cred că e în regulă. De ce nu figurează nicăieri, ca decedat, sinucis, dispărut sau cum o fi? Am întrebat şi la consulat în cât timp se fac actele dacă a murit, şi mi-au zis că în patru-cinci zile. E aproape o lună, iar eu nu ştiu nimic de el. Toţi se eschivează, firma de la Piteşti prin care a plecat nu-i mai dăm de urmă, că şi-au schimbat sediul. Eu nu am decât telefonul lui pe care mi l-a adus naşul când s-a întors. Nu bagaje, nu acte, nu nimic”, spune Camelia Nişcoveanu.

Femeia a adăugat că a contactat Consulatul României de la Roma şi Direcţia de Afaceri Consulare din cadrul Ministerului de Externe, însă nu a primit vreun un răspuns care să elucideze cazul dispariţiei soţului ei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici