EXCLUSIV: Ministrul Educaţiei, anunţ important despre examenele naţionale

  • Ministrul Educaţiei a declarat în exclusivitate pentru MEDIAFAX că examenele de evaluare naţională şi bacalaureatul vor fi susţinute anul acesta, însă doar în condiţii speciale.
48108 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV: Ministrul Educaţiei, anunţ important despre examenele naţionale

EXCLUSIV: Ministrul Educaţiei, anunţ important despre examenele naţionale

"Este important de precizat că examenele naţionale vor avea loc, atât pentru elevii care vor susţine Evaluarea Naţională, cât şi pentru elevii care vor susţine examenul de Bacalaureat, evident în anumite condiţii tocmai pentru a asigura toate condiţiile de evitare a riscului de îmbolnăvire", a declarat Monica Anisie.
 
Elevii nu se vor întoarce prea curând în bănci, iar ministrul precizează că măsurile vor fi luate în funcţie de nevoile profesorilor şi ale elevilor. 
 
"Este nevoie de un plan concret şi specific pentru fiecare unitate de învăţământ, tocmai pentru a respecta măsurile de igienă şi de distanţare socială şi astfel să limităm răspândirea virusului. Ne aflăm în strânsă legătură şi cu ceilalţi miniştri din Uniunea Europeană, la planurile adoptate pentru revenirea la cursuri şi încercăm să adaptăm scenarii, dar, în acelaşi timp, să răspundem la nevoile pe care elevii şi profesorii noştri le au", a mai spus ministrul.
 
Reamintim că, potrivit programei şcolare, pentru clasele a XII-a zi, a XII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020.

Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Avertismentul unui CEO: Ajungem la 2 milioane de şomeri dacă nu ne întoarcem la muncă
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici