Exerciţiul militar multinaţional Black Sea Rotational Force 13, la final

Exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 13, la care au participat peste 1.000 de militari români şi aproximativ 600 de militari din SUA, Bulgaria şi Macedonia, a ajuns la final, ceremonia de închidere având loc, joi, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu.

136 afișări
Imaginea articolului Exerciţiul militar multinaţional Black Sea Rotational Force 13, la final

Exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 13 a ajuns la final (Imagine: www.bsrf.forter.ro)

Directorul Black Sea Rotational Force 13 din partea României, Doru Apăfăian, a declarat că în cadrul acestui exerciţiu au fost instruiţi militari care urmează să plece în Afganistan, susţinând că totul a fost o reuşită.

"Exerciţiul a început în aprilie acest an şi a fost cel mai amplu exerciţiu multinaţional desfăşurat în România în 2013. A inclus câteva module începând cu instruirea unităţilor noastre care urmează să fie dislocate în teatrul de operaţii din Afganistan, precum şi alte cursuri şi seminarii pe diverse teme. Exerciţiile s-au desfăşurat în garnizoane din Mihail Kogălniceanu, Constanţa, Bucureşti, Craiova, Dej, Babadag, Piteşti, Făgăraş, dar şi în Bulgaria. Au participat peste 1.000 de militari din forţele terestre, forţele aeriene şi forţele navale, care au dobândit cunoştinţe teoretice şi practice deosebit de folositoare în vederea îndeplinirii misiunilor viitoare. Totul a decurs excelent", a declarat Doru Apăfăian.

La rândul său, comandantul Black Sea Rotational Force 13 din partea Statelor Unite ale Americii, Steven Wolf, a spus că acest exerciţiu a contribuit la pregătirea militarilor pentru misiuni NATO, mulţumind autorităţilor române pentru ospitalitatea cu care i-au primit.

"Aceste evenimente au contribuit la pregătirea aliaţilor şi a partenerilor noştri în vederea participării la misiuni NATO. Acestea nu ar fi fost posibile fără suportul şi cooperarea autorităţilor publice locale şi guvernamentale şi fără implicarea militarilor români cu o pregătire profesională deosebită. Ne-aţi primit cu ospitalitate şi ne-aţi considerat prieteni şi parteneri de încredere. Sunt recunoscător românilor şi le mulţumesc pentru ospitalitarea şi amabilitatea dovedite pe durata şederii noastre aici", a afirmat militarul american.

Ceremonia de închidere a exerciţiului multinaţional Black Sea Rotational Force 13 a avut loc, joi, la Centrul Administrativ Mihail Kogălniceanu.

Peste 1.000 de militari români şi aproximativ 600 de militari din Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei şi Statele Unite ale Americii au desfăşurat, timp de şase luni, un amplu exerciţiu pe teritoriul mai multor state din zona Mării Negre, Balcani şi regiunea Caucazului, între care şi România.

Aflat la a patra ediţie, BSRF 13 a fost condus de Corpul de Infanterie Marină al SUA dislocat în Europa (MARFOREUR) şi a avut drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate între militarii naţiunilor participante. În cadrul exerciţiului au fost prevăzute activităţi specifice de instruire înaintea dislocării în teatre de operaţii (module de acţiune pentru identificarea şi contracararea dispozitivelor improvizate, modul de răspuns la situaţii de criză şi pentru acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă), executarea misiunilor de patrulare în aria de responsabilitate şi de pază al obiectivelor, modul de reacţie şi acţiune în situaţia intrării într-o ambuscadă.

De asemenea, au fost organizate seminarii de profil în domeniul logisticii, operaţiilor, cooperare civili-militari, precum şi pentru dezvoltarea corpului subofiţerilor, la care au participat aproximativ 60 de subofiţeri români şi străini din ţări membre şi partenere NATO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici