Explozia de la Piteşti, provocată de o acumulare de la reţeaua de gaz metan, şi nu de la o butelie

Explozia de duminică dimineaţă, de la Piteşti, a fost provocată de o acumulare de gaze de la reţeaua de alimentare cu gaz metan a imobilului, şi nu de la o butelie, aşa cum se anunţase iniţial la 112, au stabilit reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş.

382 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Piteşti, provocată de o acumulare de la reţeaua de gaz metan, şi nu de la o butelie

Explozia de la Piteşti, provocată de o acumulare de la reţeaua de gaz metan, şi nu de la o butelie

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, pompierii militari nu au identificat în locuinţa femeii o butelie cu gaz, în condiţiile în care, inişial, la Serviciul de Urgenţă 112 se anunţase că deflagraţia ar fi fost provocată de scurgerile de gaz dintr-o butelie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma anchetei, pompierii au stabilit că femeia din cauza căreia s-a produs explozia nu a lucrat cu heliu, ci probabil ar fi încercat să umfle baloanele de la aragazul racordat la reţeaua de gaz metan.

"Sursa probabilă de aprindere a fost explozia, iar cauza este formarea de amestecuri explozive prin folosirea reţelei de alimentare cu gaze în alte scopuri decât cel destinat. Nu a fost identificat vreun recipient, aşa cum s-a anunţat inţial la 112 că ar fi explodat o butelie. Nu a explodat o butelie, femeia nu a lucrat cu heliu, ci ar fi încercat, probabil, să umfle baloane de la aragazul racordat la reţeaua de gaz metan", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Arges, lt.Mădălina Epure.

Potrivit sursei citate, pe timpul intervenţiei pompierilor pentru stingerea incendiului, au fost evacuate aproximativ 200 de persoane, iar din locuinţa în care s-a produs explozia şi din trei garsoniere de la mansardă au ars şi s-au degradat elemente de mobilier şi aparatură electrocasnică, alte două garsoniere, situate tot la mansarda imobilului, fiind afectate de incendiu.

"De asemenea, alte 27 de locuinţe din bloc au fost afectate în proporţie mai mică din cauza deflagraţiei şi a elementelor distructive ale apei, temperaturii ridicate şi a fumului", a spus Mădălina Epure.

În timpul acţiunii de stingere a incendiului, în garsoniera unde s-a produs deflagraţia a fost găsită moartă o fată de de opt ani.

În urma exploziei, o femeie de 55 de ani a fost rănită, suferind arsuri pe jumătate din suprafaţa corpului şi fiind transportată, în cursul serii deduminică, la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

"La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti a mai ajuns o femeie de 63 ani, intoxicată cu fum şi cu hipertensiune arterială, iar trei băieţi de cinci, şase şi opt ani, cu uşoare intoxicaţii cu fum, au fost preluaţi şi transportaţi la Spitalul de Pediatrie din municipiu de către echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă,.alte 12 persoane cu uşoare intoxicaţii cu fum şi atacuri de panică fiind asistate la locul evenimentului de către echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă", a mai declarat Mădălina Epure.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici