Explozia de la un laborator MApN, soldată cu un mort, catalogată ca "accident de muncă"

Parchetul Militar Bucureşti efectuează o anchetă asupra exploziei produse la un laborator MApN din capitală, la sfârşitul lunii februarie, evenimentul fiind deja catalogat drept "accident de muncă" de către Corpul de Control al Ministerului.

34 afișări
Imaginea articolului Explozia de la un laborator MApN, soldată cu un mort, catalogată ca "accident de muncă"

Explozia de la un laborator MApN, soldată cu un mort, catalogată ca "accident de muncă" (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit MApN, evenimentul a fost cercetat de o comisie internă a Centrului de Cercetare Ştiinţifică pentru Apărare NBC şi Ecologie, precum şi de o comisie de la Corpul de control şi inspecţie a Ministerului Apărării Naţionale, principala concluzie rezultată fiind încadrarea evenimentului ca accident de muncă.

În prezent, potrivit aceleiaşi surse, o anchetă condusă de Parchetul Militar Bucureşti se află în curs de derulare.

O explozie s-a produs, la 23 februarie, la Laboratorul de Cercetări Ştiinţifice pentru Apărare NBC şi Ecologie al Ministerului Apărării Naţionale situat în Bucureşti pe şoseaua Olteniţei, evenimentul fiind soldat cu moartea ofiţerului inginer Octavian-Viorel Mihai.

Explozia nu a fost urmată de un incendiu, astfel încât nu a fost necesară intervenţia pompierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici