Explozie la fabrica Biodiesel din Mărăcineni, Argeş

O persoană a murit şi una a fost rănită, sâmbătă, în urma unei explozii produse la Fabrica Biodiesel din localitatea argeşeană Mărăcineni, de lângă Piteşti.

368 afișări
Imaginea articolului Explozie la fabrica Biodiesel din Mărăcineni, Argeş

Explozie la fabrica Biodiesel din Mărăcineni, Argeş

Potrivit slt Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, din primele cercetări rezultă că deflagraţia a avut loc la un rezervor gol, unde se executau lucrări de întreţinere, iar în urma exploziei, două persoane care participau la operaţiunile respective au fost rănite şi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş.

"Explozia nu a fost urmată de incendiu, deci pompierii militari nu au intervenit pentru stingerea focului. Oamenii noştri se află însă la faţă locului pentru a preveni o altă deflagraţie şi pentru a putea interveni. Din primele cercetări rezultă că s-a lucrat la un rezervor gol şi acolo s-a produs, din motive care urmează a fi elucidate, o explozie.", a declarat slt Mădălina Epure, purtătorul de cuvânt al ISU Argeş.

Potrivit col Constantin Deaconu, adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, din primele cercetări rezultă că cei doi bărbaţi care lucrau la rezervorul gol sunt angajaţii unei firme specializate în astfel de operaţiuni din Constanţa, cu care fabrica din Mărăcineni contractase asemenea lucrări.

"Cauza exploziei este acumularea de gaze în rezervorul de răcire a uleiului biodiesel. În momentul în care unul dintre muncitori a dat punctul de sudura, s-a aprins gazul şi a făcut explozie, care nu a fost urmată de incendiu", a declarat col. Constantin Deaconu, adjunctul şefului ISU Argeş.

Una dintre victimele exploziei, un bărbat în vârstă de 50 de ani, adus la spital cu arsuri de gradele 3 şi 4 la faţă şi braţe şi cu multiple leziuni, a murit.

Potrivit dr. Marius Pascu, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, bărbatul a fost adus la spital cu arsuri de gradele 3 si 4 la nivelul feţei şi antebraţelor şi cu un traumatism cranio-cercebral sever cu fractură dublă de mandibulă, acesta decedând sâmbătă seară.

Cealaltă victimă, un bărbat tot în vârstă de 50 de ani, a suferit leziuni mai uşoare, fracturi de gambă, de coapsă şi de antebraţ şi un traumatism cranian, care nu îi pun viaţa în pericol şi va rămâne internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş.

După explozie, localnicii din Mărăcineni s-au strâns la poarta fabricii, exprimindu-şi nemulţumirea faţă de faptul că aceasta a fost amplasată prea aproape de casele lor, constituind un pericol public.

Cercetările în acest accident de muncă au fost preluate de reprezentanţii Parchetului Argeş şi de inspectorii ITM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici