Facilităţi la deschiderea unei afaceri pentru muncitorii care revin în ţară

Guvernul va înfiinţa şi actualiza periodic, începând cu decembrie 2008, o bază de date privind cetăţenii români care lucrează în străinătate, incluzând condiţiile de lucru şi motivele emigraţiei, şi va oferi facilităţi muncitorilor care revin în ţară, pentru deschiderea unei afaceri pe cont propriu.

2 afișări
Imaginea articolului Facilităţi la deschiderea unei afaceri pentru muncitorii care revin în ţară

Facilităţi la deschiderea unei afaceri pentru muncitorii care revin în ţară

Măsurile sunt în Planul de acţiune pentru revenirea în ţară a cetăţenilor români care lucrează în străinătate, aprobat, miercuri, de Executiv.

"Vor fi realizate campanii de informare privind oportunităţile de angajare şi recrutarea de forţă de muncă pentru cetăţenii români care lucrează în străinătate, prin organizarea de burse de locuri de muncă în zonele unde există comunităţi mari de români. O primă acţiune concretă în acest sens va fi Bursa locurilor de muncă pentru români de la Roma, care va avea loc la 23 februarie", se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a precizat că dacă această bursă va avea succes, vor fi organizate acţiuni similare în Spania, Franţa sau în oricare altă ţară în care există comunităţi importante de români.

Planul de măsuri aprobat de Guvern face referire şi la un sistem de stimulare a revenirii şi reintegrării profesionale a cetăţenilor români în ţară, prin acordarea de facilităţi pentru dezvoltarea unor afaceri pe cont propriu, generatoare de noi locuri de muncă, inclusiv prin consiliere privind modul de accesare a fondurilor europene, programe de asistenţă destinate adaptării şi integrării/reintegrării familiilor lucrătorilor migranţi români la întoarcerea în ţară, facilităţi în recalificare şi obţinerea atestatelor profesionale, precum şi stimularea repatrierii lucrătorilor cu înaltă calificare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici