Facultate online, dar taxe tot mari. Un student a dat în judecată Universitatea din Bucureşti pe tema taxelor

  • Andrei a dat în judecată Universitatea din Bucureşti pe tema taxelor
  • Andrei, student: Universitatea nu îşi mai asigură partea sa de obligaţie
  • Peste 9 din 10 studenţi din SUA consideră că învăţarea online nu merită taxele
7470 afișări
Imaginea articolului Facultate online, dar taxe tot mari. Un student a dat în judecată Universitatea din Bucureşti pe tema taxelor

Facultate online, dar taxe tot mari. Un student a dat în judecată Universitatea din Bucureşti pe tema taxelor

Andrei Nicolae Popa este student la Facultatea de Drept din Bucureşti în anul patru. Mâine are primul termen în procesul cu Universitatea din Bucureşti pe tema taxelor de studiu. Îţi spune că în primăvară au fost mărite taxele pentru studenţi fără să se respecte contractul de studii. Acum că facultatea s-a mutat în online, a mai identificat o problemă. Pentru că nu mai beneficiază de nimic ce ar fi folosit fizic şi palpabil la facultate, taxele mari nu se mai justifică.

ANDREI NICOLAE POPA, student la Drept: Universitatea nu-şi mai poate executa în mod obiectiv partea sa de obligaţie în raportul educaţional în ceea ce priveşte asigurarea infrastructurii şcolare. În acest context în care Universitatea nu vine să înlocuiască partea sa de prestaţie, cu spre exemplu darea în folosinţă gratuită a unor laptopuri pentru toţi studenţii CUT atunci se justifică reducerea prestaţiei.

Şi să ştii că nu numai în ţara ta studenţii cer taxe mai mici pe timp de pandemie. Potrivit unui studiu Forbes realizat în Statele Unite, peste nouă din 10 studenţi consideră că învăţarea online nu merită costurile pe care le implică.

Contactat de corespondentul Aleph News, purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti a spus că momemntan nu poate oferi niciun punct de vedere legat mărirea taxelor. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici