Facultatea de Drept de la "Spiru Haret" va avea patru ani de studiu

Facultatea de Drept a Universităţii "Spiru Haret" (USH) va avea 4 ani de studiu şi 240 de credite şi va organiza cursuri doar la zi sau cu frecvenţă redusă, USH fiind introdusă în lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate cu precizarea clară a specializărilor şi programelor.

3426 afișări
Imaginea articolului Facultatea de Drept de la "Spiru Haret" va avea patru ani de studiu

Facultatea de Drept de la "Spiru Haret" va avea patru ani de studiu

Potrivit unor surse ministeriale, în Hotărârea Guvernului 749 din 2009 completată, Facultatea de Drept şi Administraţie Publică de la Universitatea "Spiru Haret" poate organiza cursuri la zi sau cu frecvenţă redusă, dar va trebui să extindă creditele de la 180 la 240.

Universitatea "Spiru Haret" poate organiza, în anul universitar 2009-2010, cursuri la 31 de facultăţi şi 52 de specializări, doar la forme de zi sau cu frecvenţă redusă. Majoritatea specializărilor au 180 de credite, cu excepţia Facultăţii de Drept şi a specializării Drept de la facultăţile din Braşov, Constanţa, Craiova şi Râmnicu Vâlcea (240), a Facultăţii de Medicină Veterinară (360) şi a Facultăţii de Arhitectură (360), au precizat sursele citate.

Din cele 52 specializări de la facultăţile Universităţii "Spiru Haret" autorizate sau acreditate provizoriu, 34 pot organiza doar cursuri de zi, celelalte 18 având atât formă de învăţământ de zi, cât şi cu frecvenţă redusă, potrivit aceloraşi surse.

Cursuri cu frecvenţă redusă pot fi organizate la specializările Drept, Filosofie, Finanţe şi Bănci, Administraţie Publică, Constabilitate şi Informatică de Gestiune şi Jurnalism, precum şi la Facultatea de Muzică, Facultatea de Limba şi Literatura Română, Facultatatea de Istorie.

Totodată, sursele citate au precizat că punctul 1 al notei din HG 749 a fost abrogat. La punctul 1 al note se arată că, printr-o sentinţă civilă pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în 2 decembrie 2008, Universitatea "Spiru Haret" din Bucureşti a fost eliminată, la cererea acesteia, din HG 676/2007 privind domeniile de studii de licenţă, structurile instituţiilor de învăţământ superior şi specializările organizate de acestea şi din HG 635/2008 privind structurile de învăţământ superior şi specializările/programele de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea, republicată.

Universitatea "Spiru Haret" a fost introdusă în lista instituţiilor de învăţământ superior particular acreditate cu precizarea clară a specializărilor şi programelor de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Munteanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici