Fagii din Nucşoara aduc România din nou în paginile The New York Times

România ajunge din nou în paginile The New York Times, cu povestea proiectului de conservare a fagilor de la Nucşoara. Fiecare arbore a fost inclus într-o hartă cu coordonate GPS, a fost fotografiat şi are o plăcuţă cu un număr.

2516 afișări
Imaginea articolului Fagii din Nucşoara aduc România din nou în paginile The New York Times

Fagii din Nucşoara aduc România din nou în paginile The New York Times

Proiectul „Pădurea cu Poveşti Nemuritoare”, realizat de Primăria Comunei Nucşoara şi o fundaţie, a ajuns în paginile The New York Times, publicaţia spunând povestea proiectului de conservare a fagilor de la Nucşoara.

Articolul a fost realizat de Alan Burdick, iar imaginile aparţin fotojurnalistul Nicholas J. R. White, care a vizitat Nucşoara şi zona cu fagi seculari, discutând cu oamenii locului şi cu echipa care a contribuit la dezvoltarea proiectului.

„Pădurea cu Poveşti Nemuritoare” a fost lansată în primăvara anului 2023 şi are ca scop conservarea a 2.544 de fagi seculari, aflaţi pe raza comunei Nucşoara, judeţul Argeş.

Fiecare arbore a fost inclus într-o hartă cu coordonate GPS, a fost fotografiat şi are o plăcuţă cu un număr.

Cei care optează să adopte unul sau mai mulţi fagi pot să-şi lase pe site o poveste sau un mesaj. Povestea este editată şi înregistrată audio, transpusă pe un cod QR care se găseşte pe o plăcuţă pe arborele adoptat şi pe certificatul pe care adoptatorul îl primeşte prin email. Certificatul de adopţie conţine imaginea cu fagul ales şi numărul acestuia, şi codul QR de pe care poate fi ascultată povestea în format audio.

Până acum, aproximativ 100 de fagi au fost adoptaţi.

Printre poveştile care se găsesc pe site se numără cea a multiplei campioane la scrimă, Ana-Maria Brânză, a jurnalistului britanic Charley Ottley, Răzvan Nedu, multiplu campion la paraclimbing, a mişcării de rezistenţă anticomunistă, a Elisabetei Rizea. etc.

Comuna Nucşoara din judeţul Argeş este cunoscută datorită celei mai longevive mişcări de rezistenţă anticomunistă din Munţii Făgăraş. Este poarta spre Vf. Moldoveanu, cel mai înalt vârf din Carpaţii României (2.544 metri), dar şi pentru valorile naturale care se găsesc aici, cum sunt fagii seculari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici