Faleza din Corabia şi aproximativ 300 hectare de teren, inundate în urma revărsării Dunării

Aproximativ 300 de hectare de teren din localităţile oltene Gârcov şi Corabia, precum şi faleza portului din Corabia, au fost inundate, sâmbătă, din cauza revărsării Dunării, apa atingând cota de inundaţie la staţiile hidrometrice.

269 afișări
Imaginea articolului Faleza din Corabia şi aproximativ 300 hectare de teren, inundate în urma revărsării Dunării

Faleza din Corabia şi aproximativ 300 hectare de teren, inundate în urma revărsării Dunării (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Dunărea a atins, sâmbătă, în jurul orei 13.00, cota de inundaţie de la staţia hidrometrică de la Corabia, debitul apei fiind de 11.200 de metri cubi pe secundă, peste media multianuală, care este de 8.000 metri cubi pe secundă.

Din cauza revărsării Dunării, în oraşul Corabia au fost inundate 60 de hectare de păşune proprietate a Primăriei, iar faleza portului este acoperită de apă.

De asemenea, în comuna Gârcov sunt inundate 228 de hectare de păşune aflate în zona inundabilă.

"Monitorizarea este asigurată permanent de ISU Olt, de specialiştii Sistemului de Gospodărire a Apei şi de comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Corabia, Gârcov, Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii şi Orlea", se mai arată în comunicatul ISU Olt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici