Familia unui copil de 3 ani mort după o operaţie a depus plângere împotriva medicului

Familia unui copil de trei ani din Mureş a depus plângere la Colegiul Medicilor, după ce micuţul, operat pentru a i se extrage amigdalele şi polipii, a murit, acuzând medicul care a făcut intervenţia de malpraxis.

35 afișări
Imaginea articolului Familia unui copil de 3 ani mort după o operaţie a depus plângere împotriva medicului

Familia unui copil de 3 ani mort după o operaţie a depus plângere împotriva medicului (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

"Colegiul Medicilor Mureş a fost sesizat de familie. Medicului respectiv, de la Clinica ORL, i s-a cerut punctul de vedere de către colegiu şi l-a depus un raport în urmă cu o zi", a declarat, sâmbătă, pentru corespondentul MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Dragoş Bardoşi.

Medicul de la Clinica ORL din Târgu Mureş care l-a operat pe copil este acuzat de malpraxis de părinţi.

Potrivit lui Dragoş Bardoşi, operaţia de scoatere a amigdalelor a avut loc în luna decembrie, iar după externare, părinţii, îngrijoraţi că micuţul se simţea rău şi nu mânca, au revenit cu el la spital, internându-l de această dată la pediatrie.

Acolo, copilul a stat internat câteva zile, iar după ce a început să mănânce şi părea că şi-a revenit, a fost externat.

La scurt timp copilul de 3 ani a murit.

"Între momentul operaţiei şi deces s-a scurs circa o săptămână", a spus Bardoşi.

Rezultatul anchetei deschise de Colegiul Medicilor ar putea fi anunţat în câteva săptămâni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici