Federaţia Sanitas din România acuză PNL: „Lucrătorii din sistemul medical au nevoie de salarii corecte, nu de firimituri”

Într-o postare recentă de pe Facebook, Federatia Sanitas din Romania a atras atenţia membrilor Partidului Naţional Liberal că salariaţii din sănătate şi asistenţă socială au nevoie de aplicarea corectă, completă şi nediscriminatorie a legii 153/2017, nu de "firimituri".

545 afișări
Imaginea articolului Federaţia Sanitas din România acuză PNL: „Lucrătorii din sistemul medical au nevoie de salarii corecte, nu de firimituri”

Federatia Sanitas din Romania acuză PNL: " salariaţii au nevoie de salarii corecte, nu de firimituri"

Într-o postare recentă de pe Facebook, Federaţia Sanitas din Romania a atras atenţia membrilor Partidului Naţional Liberal că salariaţii din sănătate şi asistenţă socială au nevoie de aplicarea corectă, completă şi nediscriminatorie a legii 153/2017, nu de "firimituri". 

"Aflăm din media că PNL a depus la Parlament un amendament  de modificare a Codului Fiscal prin care propune scăderea CAS de la 25% la 20%. Dacă se aprobă, înseamnă că la salariul net al unui angajat cu SALARIUL MINIM pe economie (adică la 1524 lei)  se vor mai adăuga aproximativ 128 lei. Cel plătit cu salariul mediu pe economie va mai avea în plus 317 lei", transmie Federaţia Sanitas. 

Federaţia mai transmite că pentru angajaţii din Sănătate şi Asistenţă socială această măsură nu compensează nici pe departe pierderile salariale înregistrate în ultimii doi ani prin neaplicarea prevederilor Legii 153/2017.

"Guvernanţii s-au folosit de pandemie ca să blocheze creşterile salariale prevăzute de Legea salarizării. Din păcate, cei afectaţi au fost exact angajaţii cu cele mai mici salarii din cele două sisteme: infirmieri, brancardieri, îngrijitori, personal TESA, muncitori etc", mai transmite Sanitas. 

Federaţia Sanitas se aşteaptă că după terminarea stării de alertă la o decizie politică de intrare în normalitate.

"Din păcate, constatăm că PNL preferă să arunce câteva firimituri tuturor salariaţilor din România, în loc să facă ceea ce este corect şi normal: SĂ APLICE O LEGE AFLATĂ ÎN VIGOARE!! Ba mai mult, o astfel de măsură nu face decât să accentueze subfinanţarea sistemului sanitar şi a celui de asistenţă socială, căci PNL-ul va spune: nu mai cereţi bani în plus, căci scăderea CAS-ului avantajează salariatul şi sărăceşte bugetul asigurărilor sociale!"

Sanitas declară în final că nu va susţine acest amendament, ci va sprijini doar măsurike reale care pot să asigure o mai bună finanţare a celor două sisteme 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici