Federaţia "Spiru Haret" cere convocarea comisiei paritare a MECT

Federaţia "Spiru Haret" solicită convocarea, în cel mult cinci zile, a comisiei paritare de la nivelul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT), pentru a discuta despre acordarea de sporuri specifice personalului nedidactic din învăţământ.

101 afișări
Imaginea articolului Federaţia "Spiru Haret" cere convocarea comisiei paritare a MECT

Federaţia "Spiru Haret" cere convocarea comisiei paritare a MECT (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret", întrunit vineri, a hotărât să ceară convocarea comisiei paritare de la MECT, analizând situaţia existentă în sistemul de învăţământ românesc şi politica ministerului faţă de personalul din sistem, se arată într-un comunicat de luni al federaţiei.

Sindicaliştii solicită acordarea de sporuri specifice personalului nedidactic din învăţământ, rezolvarea problemelor privind nerespectarea dispoziţiilor articolului 4, alineatul 2 din Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Ramură - Învăţământ, potrivit cărora "Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului se obligă să nu iniţieze niciun act normativ şi sau act administrativ cu caracter normativ care priveşte relaţiile de muncă şi sistemul naţional de învăţământ fără consultarea federaţiilor semnatare ale prezentului contract colectiv de muncă".

Sindicaliştii mai vor, de asemenea, discutarea normativelor de personal.

"Dacă reprezentanţii ministerului sunt dispuşi să poarte un dialog real cu partenerii sociali (astfel cum clamează public ori de câte ori au ocazia), vor dispune convocarea comisiei paritare în termenul prevăzut de contractul colectiv de muncă - cel mult cinci zile lucrătoare de la înregistrarea cererii", potrivit sursei citate.

Federaţiile din educaţie au renunţat, în 14 noiembrie, la greva generală anunţată în 18 noiembrie, atenţionând că vor relua protestelor dacă, după instalarea viitorului Guvern, legea de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice nu va fi aplicată.

Liderilor federaţiilor "Spiru Haret", Alma Mater, FSLI şi FEN au atenţionat că, în situaţia în care, imediat după instalarea noului Guvern, Legea 221/2008 care prevede majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice nu va fi aplicată cu începere de la data de 1 octombrie 2008, se va declanşa greva generală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici