Femeile care au copii ar putea ieşi mai devreme la pensie

Ministerul Muncii ar putea accepta reducerea vârstei de pensionare pentru femeile care au copii, o propunere în acest sens urmând să fie făcută vineri de ministrul Mihai Şeitan, la întâlnirea cu premierul Emil Boc.

117 afișări
Imaginea articolului Femeile care au copii ar putea ieşi mai devreme la pensie

Femeile care au copii ar putea ieşi mai devreme la pensie (Imagine: Claudia Veja/Mediafax Foto)

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, luni, după discuţiile de la Ministerul Muncii, că în cadrul întâlnirii cu ministrul Şeitan s-a discutat şi despre posibilitatea reducerii vârstei de pensionare de la 65 de ani, cât prevede proiectul de lege a pensiilor, la 63 de ani.

În acest sens, reprezentanţii Ministerului Muncii au precizat că ar putea fi stabilit un mecanism de reducere a vârstei de pensionare pentru femeile cu copii, însă această reducerea luată în calcul ar fi de cel mult doi ani, nu trei ani, aşa cum au solicitat sindicatele pentru femeile care nasc trei sau mai mulţi copii.

Ministrul Mihai Şeitan le-a spus sindicaliştilor că va face propuneri în acest sens în cadrul întâlnirii de vineri, cu premierul Emil Boc.

În discuţiile de la Ministerul Muncii, sindicatele au mai cerut ca proiectul de lege a pensiilor să păstreze condiţiile de pensionare pentru condiţii deosebite de muncă din Legea 19/2000 privind sistemul public de pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici