FEN cere parlamentarilor să voteze împotriva măsurilor privind reducerile salariale în învăţământ

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a transmis tuturor parlamentarilor o scrisoare deschisă prin care cadrele didactice cer senatorilor şi deputaţilor să voteze împotriva măsurilor privind reducerile salariale în învăţământ anunţate de Executiv.

22 afișări
Imaginea articolului FEN cere parlamentarilor să voteze împotriva măsurilor privind reducerile salariale în învăţământ

FEN cere parlamentarilor să voteze împotriva măsurilor privind reducerile salariale în învăţământ (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

În scrisoarea deschisă adresată senatorilor şi deputaţilor şi semnată de preşedintele FEN, Constantin Ciosu, se arată că în ultimii cinci ani numărul angajaţilor din sistemul educaţional a scăzut continuu cu peste 50.000, de la 413.000 de salariaţi în anul 2005 la 360.000 de salariaţi în 2010, în condiţiile în care în administraţia centrală şi locală numărul angajaţilor aproape că s-a dublat în ultimii cinci ani.

"În aceste condiţii, solicităm acelaşi tratament cu cel aplicat salariaţilor din regiile autonome şi din societăţile cu capital de stat unde nu vor fi aplicate reduceri salariale invocându-se restructurările de personal făcute în ultimii ani" se arată în documentul citat.

În scrisoarea deschisă, cadrele didactice îi invită pe senatori şi deputaţi să voteze împotriva diminuărilor salariale propuse de Guvern, solicitându-le parlamentarilor să-şi respecte intenţiile declarate în campania electorală de a contribui la soluţionarea problemelor salariaţilor din învăţământ.

"Nu cerem decât un trai decent, reflectat într-o salarizare corespunzătoare, obiectivă, în condiţii legale şi optime de muncă. (...) Curba de sacrificiu la care angajaţii pe care îi reprezentăm sunt supuşi este discriminatorie, cu vădită tentă de umilire şi vă solicităm să o opriţi prin votul dumneavoastră împotriva măsurilor preconizate de Executiv", se mai arată în scrisoarea deschisă trimisă parlamentarilor.

Preşedintele filialei FEN Prahova, Petru Columban, a declarat pentru MEDIAFAX că această scrisoare deschisă a fost transmisă de către liderii FEN peste tot unde acest sindicat are filiale, respectiv în toate judeţele mai puţin Cluj şi Bistriţa.

Columban a mai spus că membrii FEN vor monitoriza felul în care fiecare parlamentar va vota măsurile de austeritate propuse de Guvern şi că sindicaliştii din FEN vor distribui fluturaşi în care îi vor anunţa pe cetăţeni cum anume au votat parlamentarii din colegiul lor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici