FEN face referendum naţional pentru declanşarea grevei generale

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) va face un referendum naţional, astfel ca fiecare membru de sindicat să-şi exprime părerea cu privire la declanşarea grevei generale, în cazul în care legea de majorare a salariilor personalului didactic nu va fi aplicată începând cu 1 octombrie.

18 afișări
Imaginea articolului FEN face referendum naţional pentru declanşarea grevei generale

FEN face referendum naţional pentru declanşarea grevei generale (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al FEN, întrunit, joi, în şedinţă extraordinară, a luat decizia de a demara un referendum la nivel naţional pentru declanşarea grevei generale, potrivit unui comunicat al Federaţiei.

La şedinţă s-a stabilit ca, până pe 27 octombrie, fiecare organizaţie să strângă semnăturile membrilor pentru declanşarea protestului.

"Considerăm că prin această lege, care a fost declarată legală şi de Curtea Constituţională, se face o reparaţie a unei nedreptăţi care trenează de 18 ani în ceea ce priveşte salariile profesorilor. De aceea suntem decişi să nu negociem actul normativ. În condiţiile în care Guvernul va încerca, prin anumite mijloace, să blocheze sau să amâne punerea în aplicare a legii de majorare a salariilor personalului didactic, FEN este decisă să declanşeze greva generală", a declarat preşedintele FEN, Cătălin Croitoru, citat în comunicat.

De asemenea, Consiliul Naţional al FEN a hotărât, joi, să ceară Ministerului Educaţiei începerea de urgenţă a negocierilor pentru stabilirea procentului de majorare a salariilor personalului nedidactic în 2009, înainte de fundamentarea bugetului pentru anul viitor.

Câteva mii de sindicaliştii din educaţie au participat, miercuri, la mitingul şi marşul organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Federaţia Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater". Sindicaliştii au protestat faţă de acţiunea Guvernului care a contestat la Curtea Constituţională legea privind majorarea cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice.

Membrii FEN nu au participat la mitingul şi marşul profesorilor, anunţând că aşteaptă o hotărâre a Curţii Constituţionale, care a decis că Legea privind majorarea salariilor profesorilor este constituţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici