FEN, pregătindu-se de grevă: Guvernul condamnă generaţiile viitoare

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) apreciază că, prin decizia de a amâna până în aprilie 2009 aplicarea legii privind majorarea salariilor profesorilor luată marţi, Executivul condamnă generaţiile viitoare, anunţând că membrii organizaţiei se pregătesc de grevă.

10 afișări
Imaginea articolului FEN, pregătindu-se de grevă: Guvernul condamnă generaţiile viitoare

FEN, pregătindu-se de grevă: Guvernul condamnă generaţiile viitoare

"FEN consideră că din acest moment niciun membru al Guvernului României nu poate să mai vorbească despre progres şi despre reformă în România. Prin decizia luată astăzi, Executivul condamnă generaţiile viitoare", consideră FEN.

În opinia FEN, "Tăriceanu, Olteanu şi restul membrilor PNL nu doresc, de fapt, o reformă reală în Educaţie şi nici în alt domeniu".

"Executivul jigneşte o întreagă categorie socială şi încalcă legile statului de drept. Este inadmisibil să amâni o decizie a legislativului care a fost avizată favorabil de Curtea Constituţională şi promulgată de preşedintele statului", consideră organizaţia.

FEN anunţă că "nu va sta deoparte", intenţionând să amendeze "prin toate mijloacele legale" decizia de marţi a Executivului. În acest sens, FEN susţine că peste 80 la sută din membrii de sindicat consultaţi până marţi seară au ales greva generală ca formă de protest faţă de decizia Guvernului.

"Sper ca în două zile să finalizăm referendumul şi să stabilim calendarul protestelor de comun acord cu celelalte federaţii din învăţământ", a declarat Cătălin Croitoru, preşedintele FEN, citat în comunicat.

FEN reprezintă interesele a peste 45.000 de membri, numărul acestora fiind cu circa 10 la sută mai mare decât anul trecut.

Guvernul a decis, marţi, să amâne aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor din învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici