FEN reclamă la CNCD că Andronescu a discriminat absolvenţii "Spiru Haret"

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a trimis, joi, o plângere la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care acuză ministrul Educaţiei că nu a tratat în mod egal toţi candidaţii care au participat la examenul de titularizare din acest an.

27 afișări
Imaginea articolului FEN reclamă la CNCD că Andronescu a discriminat absolvenţii "Spiru Haret"

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu (Imagine: Dragoş Bota/Mediafax Foto)

"Ecaterina Andronescu se consideră mai presus de lege, luând o decizie înainte de finalizarea controlului şi de pronunţarea instanţelor abilitate", apreciază FEN, potrivit unui comunicat de joi al Federaţiei.

Secretarul general FEN, Constantin Ciosu, consideră că absolvenţii de la Universitatea "Spiru Haret" au fost discriminaţi de două ori. În primul rând, aceştia nu au fost primiţi la examenul de titularizare în baza unei hotărâri luate înainte cu câteva ore de susţinerea acestuia, iar în al doilea rând, în judeţele unde totuşi absolvenţii "Spiru Haret" au susţinut şi promovat examenul de titularizare, aceştia nu au putut primi posturi, deoarece ministerul a modificat aplicaţia IT astfel încât să nu poată fi repartizaţi, precizează Ciosu în comunicat.

"Ceea ce a făcut ministrul Educaţiei este clar o discriminare şi o încălcare flagrantă a legii cu atât mai mult cu cât în declaraţiile ulterioare, fără niciun fel de nuanţare, a spus că diplomele emise de «Spiru Haret» sunt valide până la terminarea controlului. Prin deciziile luate, doamna Andronescu perpetuează starea de haos şi de incertitudine într-un sistem deja bulversat de promisiuni neonorate şi de imixtiunea permanentă a politicienilor", a subliniat liderul FEN.

Ciosu spune că presupusele ilegalităţi de la o universitate, fie ea şi privată, nu pot fi rezolvate prin încălcări grave ale legii şi ale drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti.

"Toţi cei care au încălcat legea în acestă situaţie vor trebui să răspundă în faţa instanţelor abilitate dacă vrem ca România să continuie să mai fie stat de drept. În acest cadru se situează şi luările de poziţie a unor candidaţi la Preşedinţia României ca şi reacţia întârziată a premierului", a mai spus Constantin Ciosu.

Concursul de titularizare s-a desfăşurat în 15 iulie.

În mai multe centre de examinare, absolvenţi ai Universităţii "Spiru Haret" au întâmpinat probleme în susţinerea concursului de titularizare, nefiind lăsaţi să intre în săli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici