FEN Satu Mare a câştigat procesul pentru salariul minim de 880 de lei

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Satu Mare, organizaţie afiliată la Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN), a câştigat procesul pentru acordarea, de la 1 ianuarie 2007, a salariului minim de 880 de lei pentru personalul angajat pe funcţii care solicită studii superioare.

2 afișări
Imaginea articolului FEN Satu Mare a câştigat procesul pentru salariul minim de 880 de lei

FEN Satu Mare a câştigat procesul pentru salariul minim de 880 de lei

"Potrivit sentinţei definitive şi executorii, instanţa obligă pârâţii să plătească reclamanţilor, începând cu data de 1.01.2007 şi până la data pronunţării prezentei sentinţe, drepturile salariale neachitate, reprezentate de diferenţa dintre salariul de bază minim brut garantat prin Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel Naţional şi salariul plătit, actualizate la momentul plăţii cu indicele de inflaţie, se arată într-un comunicat al FEN remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX..

Preşedintele FEN, Cătălin Croitoru, a apreciat că justiţia nu poate decât să-şi facă datoria, indiferent de opiniile miniştrilor din Guvern. El şi-a exprimat convingerea că în toate judeţele în care organizaţiile afiliate FEN au deschis astfel de procese sentinţele "nu pot fi altele".

Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, în procesul intentat de FEN Guvernului, acordarea salariului minim de 880 de lei pentru cadrele didactice absolvente de studii superioare care fac parte din acest sindicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici