Fetiţa opărită în Vaslui este în stare foarte gravă, cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

  • Fetiţa de un an şi nouă luni, opărită sâmbătă cu ciorbă, în judeţul Vaslui, va fi tratată în continuare la Spitalul de Copii din Iaşi.
  • Potrivit medicilor, ea este în stare foarte gravă şi are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului.
561 afișări
Imaginea articolului Fetiţa opărită în Vaslui este în stare foarte gravă, cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

Fetiţa opărită în Vaslui este în stare foarte gravă, cu arsuri pe 40% din suprafaţa corpului

Fetiţa a fost testată negativ pentru Covid şi va continua tratamentul la Spitalul de Copii din Iaşi, au anunţat duminică reprezentanţii unităţii medicale.

„Fetiţa a fost preluată de la echipajul SMURD intubată, ventilată mecanic, dar stabilă hemodinamic. Este în Terapie Intensivă, iar tratamentul a fost maximal. Copilul este pansat cu un pansament special, cu presiune negativă, practic este inclus într-un vid pentru a putea minimaliza riscul de contaminare şi pentru a favoriza această vindecare a arsurii”, a spus Lavinia Ionescu, de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iaşi.

Conform acesteia, după reechilibrarea fetiţei s-a efectuat de urgenţă toaletarea chirurgicală şi extimarea suprafeţei arse, care este de 40%.

Medicii sunt de părere că fata trebuie să rămână în acest pansament cel puţin 72 de ore, iar apoi starea ei să fie reevaluată.

„Cazuri de mari arşi au mai fost trataţi la Spitalul de Copii din Iaşi când celelalte centre erau suprasolicitate. Avem capacitatea de a trata cel puţin în acest acest moment şi până la o decizie copilul, dar ideal acest pansament instituit ar trebuie să rămână cel puţin 72 de ore. În momentul transportului, acest pansament trebuie scos, deci copilul devidat, există riscul de contrminare pe transport”, a mai spus Lavinia Ionescu.

Tot la Spitalul de Copii din Iaşi a mai ajuns, cu arsuri pe 6% din suprafaţa corpului, şi un băiat de doi ani, tot din Vaslui.

 

Doi copii arşi cu ciorbă fierbinte au ajuns, sâmbătă, la Spitalul din Huşi, judeţul Vaslui.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici