Fiica fostului şef al CJ Mehedinţi Adrian Duicu a obţinut media 8,75 la bacalaureat

Adina Duicu, fiica fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi Adrian Duicu, care a susţinut bacalaureatul la Colegiul Tehnic ”Dierna” din Orşova şi în cazul căreia au existat suspiciuni de fraudă, a obţinut media 8,75 la bacalaureat.

4801 afișări
Imaginea articolului Fiica fostului şef al CJ Mehedinţi Adrian Duicu a obţinut media 8,75 la bacalaureat

Fiica fostului şef al CJ Mehedinţi Adrian Duicu a obţinut media 8,75 la bacalaureat (Imagine: Facebook)

Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul Ministerului Educaţiei, Adina Duicu a luat nota 9,60 la limba şi literatura română, 8,70 la matematică şi 7,95 la chimie.

Media finală obţinută la bacalaureat de fiica fostului şef al CJ Mehedinţi Adrian Duicu este 8,75.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi, în condiţiile în care ancheta deschisă de Parchetul Tribunalului Mehedinţi va arăta că Adina Duicu a copiat la proba de chimie, lucrarea respectivă va fi anulată.

Totodată, potrivit informaţiilor furnizate de ISJ Mehedinţi, la Liceul ”Matei Basarab” din Strehaia, unde, de asemenea, Parchetul Tribunalului Mehedinţi a deschis o anchetă privind suspiciuni de fraudare a examenului, promovabilitatea este de 39,66%.

Adina Duicu a absolvit Liceul "Traian Lalescu" din Orşova, însă a susţinut examenul de bacalaureat la centrul organizat la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orşova.

Procurorii şi poliţiştii din Orşova au fost sesizaţi, vineri, despre o posibilă fraudă la proba de chimie a bacalaureatului la Colegiul Tehnic "Dierna" din Orşova, care o viza pe fiica lui Adrian Duicu. În urma sesizării, la ieşirea de la proba scrisă la chimie, un procuror şi un poliţist au aşteptat-o pe eleva suspectată de fraudă. În imaginile surprinse cu un telefon mobil, în faţa liceului unde tânăra a susţinut examenul de bacalaureat, apare fiica cea mică a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, care îl loveşte pe poliţistul care o imobilizează pe mama sa, potrivit procurorilor, aceasta nefiind audiată pentru ultraj, ci doar mama sa.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, procurorul Fănică Cercel, a declarat, luni, că în momentul ieşirii din sala unde susţinuse proba de chimie a examenului de bacalaureat, Adina Duicu, fiica fostului preşedinte al CJ Mehedinţi, cu privire la care există suspiciuni că ar fi fraudat proba, a refuzat să fie percheziţionată corporal, anchetatorii reuşind să o verifice abia după aceasta i-a dat mamei sale telefonul mobil pe care îl avea la "brâu".

"A avut un telefon mobil asupra sa eleva respectivă, a refuzat să îl predea, a refuzat să fie percheziţionată. De fapt, de la acest telefon mobil a şi plecat incidentul ulterior. Procurorul şi echipa de poliţişti au aşteptat să se termine proba ca să nu împiedice ancheta desfăşurarea examenului de bacalaureat. La terminarea probei, eleva a fost condusă în Cancelarie de către poliţişti, unde aştepta procurorul de caz. Procurorul de caz s-a prezentat, s-a legitimat, i-a spus elevei că urmează să fie percheziţionată corporal dacă nu predă de bunăvoie obiectele pe care le are asupra sa", declara purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Potrivit acestuia, eleva a refuzat şi a solicitat să fie asistată de un avocat în timp ce era percheziţionată corporal.

"Deşi nu era obligatorie asistenţa în cazul respectiv, tocmai pentru a evita orice suspiciuni, procurorul a fost de acord, a fost întrebată dacă are vreo rudă în proximitatea liceului ca să anunţe un avocat, a susţinut că nu, deşi ulterior s-a dovedit că avea mai multe rude. Era vizibil că sub tricou, la brâu, avea un obiect care putea să fie un telefon, dar ea a susţinut că avea telefonul în maşină. I s-a propus să dea unui ofiţer de poliţie cheile maşinii să i se aducă telefonul, a refuzat pe motivul că nu umblă nimeni în maşina ei fără consimţământul său, situaţie în care a fost condusă la maşină să îşi ia telefonul. Când a ajuns în apropierea maşinii, au venit rudele. Când s-a apropiat de maşină, a scos telefonul de la brâu şi i l-a dat mamei sale, moment în care poliţistul a intervenit şi a luat telefonul de la persoana respectivă. Persoana respectivă (n.r. - mama Adinei Duicu) l-a muşcat pe poliţist de mână, l-a zgârâiat pe ochi. A fost nevoie să o imobilizeze pentru a înceta agresiunea, a intervenit şi sora fetei suspectate de fraudă şi l-a pălmuit pe poliţistul respectiv", preciza purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Procurorul a mai declarat că după incidentul în care poliţistul a fost muşcat şi pălmuit de către mama şi sora fetei suspectată de fraudă la examenul de bacalaureat eleva care a susţinut bacalaureatul a fost de acord să fie percheziţionată, dar nu s-au mai găsit dispozitive de transmisie asupra sa.

"Procesul-verbal se referă la percheziţia corporală făcută după incidentul cu telefonul", a mai declarat Fănică Cercel, adăugând că telefonul pe care l-a avut Adina Duicu asupra sa când a ieşit din sala de examen este trecut în procesul-verbal întocmit de către anchetatori în dosarul de ultraj instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi a mai spus că pentru percheziţia corporală a Adinei Duicu anchetatorii aveau mandat emis de judecător, în acest caz fiind emise chiar mandate de percheziţie domiciliară, dar care nu au mai fost puse în aplicare pentru că nu a mai fost cazul.

Cu privire la telefonul mobil pe care Adina Duicu l-a avut asupra sa, în timpul probei scrise a bacalaureatului, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinţi, Cristinel Degeratu, a declarat că acesta ar fi trebuit să fie depus, potrivit regulamentului, în camera de bagaje, înainte de începerea probei.

"În mod normal, toate bagajele şi orice alte materiale prin care s-ar putea inspira candidaţii sunt lăsate în camera de bagaje. Nu poţi însă face percheziţii corporale elevilor, ca urmare, dacă acesta intenţionează sub o formă sau alta să introducă, mai mult ca sigur nu poate fi oprit. Dacă este prins în timpul examenului că încearcă să-l folosească în scopuri de fraudă este eliminat din examen", declara Cristinel Degeratu.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Parchetul Tribunalului Mehedinţi, dosarul penal are ca obiect ”săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu şi vizează elevi, profesori examinatori şi comisia de examen”.

"În 3.07.2015 procurorii şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-au deplasat la Colegiul Tehnic «Dierna» din Orşova, pentru a face verificări, existând suspiciuni cu privire la fraudarea examenului de bacalaureat. În timpul desfăşurării activităţilor de urmărire penală, un poliţist de la IPJ Mehedinţi a fost agresat de rudele unei eleve cu privire la care existau suspiciuni că în timpul probelor scrise ale examenului de bacalaureat a folositun telefon mobil prin care i-au fost transmise răspunsurile subiectelor. Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi s-a sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj comisă asupra ofiţerului de poliţie", se mai arăta în comunicatul de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici